Kalender over mærkedage 2020

KALENDER OVER MÆRKEDAGE 2020
 
 

Som butiksindehaver er der vigtigt at skabe liv i din butik - det skal være spændende at komme igen for kunden. Fokus skal selvfølgelig være på sortimentet, men der er også andre muligheder. Nedenstående er en liste over mærkedage som du kan bruge i din markedsføring.

Januar

 

Februar

2-5 Modeuge - Ide: Tag dine følgere med bag kulissen på modeugen. Opdater dem på de sociale medie om hvem i besøger og hvad de kan forvente sig af nye kollektioner. Send live fra CIFF eller REVOLVER.

14. Valentiens dag - Ide: Dagen står i kærlighedens tegn, så det samme skal din butik. Du kan udsmykke din butik og have specielle tilbud i dagens anledning. Især mændene bruger dagen til at forkæle deres udkårende, så du kan evt give en buket blomster gratis med hvert køb.

14. Fastelavn - Ide: Alle børn kan få gratis ansigtsmaling, imens mor/far shopper. Det giver ligeledes mor/far mere ro til at finde det helt rigtige outfit

Marts

3. International dag for naturen - Ide: Sæt fokus på naturen, enten ved at sælge bæredygtigt tøj eller fx droppe bæreposer denne dag. Du kan ligelede reklamere med at x% af dagens omsætning når til et natur-velgørendeformål.

8. Kvindernes internationale kampdag - Ide: Sæt fokus på kvinderne, de fortjener det. "som tak for kampen giver vi 10%"
 
20.  International glædesdag
21. International dag for skov og træer - Ide: giv et træ pr ordre du ekspedere på dagen. Pengene kan donereres til et firma som danske Growingtrees.dk, som planter træer i danske folkeskove. Fortæl dine kunder om tiltaget - det underbygger dine værdier og styrker forholdet til kunde

22.  International dag for vand

April

7.  International sundhedsdag

9. International Gin og Tonic dag - Ide: Salg af gin/tonic i butikken eller et aftenevent med gin-smagning

Maj

9. Mors dag - Ide: Mors skal forkæles og det måske i form af en gave fra far. Hold derfor et aftenevent et par dage før, hvor der serveres fadøl og pølser. Under eventet kan far få rådgivning i ved der skal handles ind til kæresten eller konen.

15. International familiedag - Ide: Skab et event for hele familien. Enten i åbningstiden eller som efter-luk arrangement (udnyt dine lokaler - du betaler alligvel huslejen)

Juni

1. International dag for forældre - Ide: Forkæl mor/far. Skaf underholdning i butikken, som kan beskæftige mor/far imens de handler i ro og fred.

5. International miljødag - Ide: Ide: Sæt fokus på naturen, enten ved at sælge bæredygtigt tøj eller fx droppe bæreposer denne dag. Du kan ligelede reklamere med at x% af dagens omsætning når til et natur-velgørendeformål.

5. Fars dag - Ide: Sammensæt herre-sæt i ugerne op til Fars dag. Her er mersalg nøgleordet, da de fleste kvinder ønsker en velklædt mand. Giv evt en gratis øl med til hver salg - eller team op med den lokale barber, som kan give en gratis barbering ved køb over xxx Kr. 

Juli

30. International venskabsdag

August

12. International ungdomsdag

22. Lyserød uge (støt brysterne) - Her kan du samle ind i den gode sags tjeneste. Enten ved at donere et beløb pr ordre, eller lave en indsamling i butikken - eller forsøge dig med en online indsamling, på jeres socialemedia. I kan evt vælge at dobble beløbet op eller lign. 

September

5. International dag for velgørenhed
21. International fredsdag

Oktober

1. International ældredag
11. International pigedag
31. Halloween - Halloween’s stigende popularitet i danmark giver dig som butiksindehaver en unik muligheden for at markedsføre din butik under mærkedagen. Halloween tema-kampagner kan hjælpe din butik med at skille sig ud og få nye kunder gennem døren.
Nedenfor har vi listet en række ideer som du kan bruge til få øget opmærksomhed til Halloween.

Din butik kan være vært for en kostume eller græskar konkurrence (alt efter dit ambitionsniveau)
Kreativteten blomstre under halloween og både børn og voksne fejre efterhånden denne mærkedag - så hvorfor ikke udnytte det til din fordel. Sælger du børnetøj, vil en ide være at afholde en kostume-konkurrence. Hvem i byen har det mest gennemførte/mest uhyggelige kostume. Konkurrencen kan være for børn fra x til x år (din målegruppe selvfølgelig) og præmien kunne være gavekort til din egen butik. Husk for endelig slik, sodavand og kage til alle deltagerer - så bliver det et sikkert hit.

En græskar konkurrence kunne også være en oplagt mulighed. Det eneste du skal bruge er et bord, knive og græskar (og nok også en pressenning til at dække dit gulv) Alle børn og barnlige sjæle kan deltage i konkurrencen om det flottest udskåret græskar. 

Husk endelig at gør opmærksom på dit event til den lokale presse! 


Gi den gas med Hashtags på de social medie
Og når det kommer til halloween-marketingkampagner, skal du ikke glemme hashtags-kraften. For eksempel kan du oprette et dedikeret hashtag til dine kunder, som de kan bruge under Halloween. Kombineret fx med en online-konkurrence er dine muligheder for at blive set virkelig store.

Pynt din butik!
Undervurder aldrig kraften i nogle festlige dekorationer. Hvis du har en butik, restaurant eller anden virksomhed, som folk fysisk kan besøge, kan du tilføje nogle uhyggeligt halloween tema. De kan trække kunder ind eller vise dine produkter på en sjov ny måde. Undervurder aldrig kraften i at skille sig ud fra mængden! Måske er det lige netop dem kreative udsmykning af din butik, som gør at kunderne ligger deres penge hos dig den dag.


Gå sammen med andre lokale virksomheder til særlige begivenheder
Måske det var muligt at holde et Halloween event sammen med andre butiksejere i din by. Sammen kan i lave specielle kampagner og måske sælge hinandens produkter, for at øge opmærksomheden omkring din butik.

Giv slik til alle kunder (evt med dit logo på)
Skæg eller ballade er en af ​​de mest populære Halloween-traditioner. Din virksomhed bør deltage ved at tilbyde slik eller andre godbidder til børn som kommer udklædt i din butik. Du kan endda overveje om der skal laves slik med dit logo på, for at brande din virksomhed. 

Har du en webshop, så glem ikke denne under Halloween. 
Rigtig mange webshop-platforme tilbyder halloween-teamer, som kan tilføjes siden med ganske få klik.

 
November

20. International børnedag - lav aktiviter for børnene på dagen. Har du en børnetøjsbutik, er den en mulighed for at give den fuld gas med tilbud og events.
 
26. Black Friday - Ide: gør som du plejer, fx sælg restlager til -60% eller gør det modsatte. Vi, Ziito ApS, besluttede i 2018 at holde lukket på Black Friday for at sætte fokus på det spild overforbruget skaber. Alle medarbejder samlede skrald hele dagen i lokalområdet. Det betød at vi endte i lokalemedia, live på P4, i TV2 og på forsiden af dr.dk - vi ved godt hvad vi vælger næste år.

December

24. Juleaften.

31. Nytårsaften


Også i B2B Blog

7 tips til at skabe en bedre helhedsoplevelse, ved at vælge den rette indretning.
7 tips til at skabe en bedre helhedsoplevelse, ved at vælge den rette indretning.

Vis hele nyheden

Butiksindretning fra Ziito.dk
Hvordan starter man tøjbutik?

Vis hele nyheden

Besøg dit lokale Ziio showroom
Lokalt showroom

Vis hele nyheden