Planlæg dit indkøb af butiksinventar (2021 Guide)

Køb din butiksinventar hos Ziito.dk

Det at åbne tøjbutik er en drøm for mange, men inden du giver dig i kast med projektet, er det en god ide at lægge en plan for hvorledes du vil indrette din butik.


Hvorfor skal du lægge en grundig plan for lige netop indretningen?


En veldesignet tøjbutik, beliggende på den rette lokation, kan betyde knald eller fald for din fremtidige succes. Er butikken indrettet, så kunden føler sig tilpas, inspirettet og nemt kan finde den ønskede varer - ja, så er sandsynligheden for et salg også MEGET større. Din indretning er også med til at kommunikerer dit brand og dine værdiere og kan derfor være med til at tiltrække det rette kundesegment. Hvis du har ambitioner om at udvide og starte en kæde - så er indretningen også uhyre vigtig ift genkendelighed.


Ved at lægge en præcis plan for din butiksindretning, kan du også spare tid og penge. Ved at opstille et budget og en tidsplan for projektet, er du sikret at økonomien ikke skrider og du ender ud med et for dyrt indretningsprojekt. Det giver dig desuden en ide om hvilke leverandør du kan vælge, udfra dit budget.

 

1. Butiksindretning - planlægning af din butik

Butiksindretning handler ikke alene om alt det praktiske, såsom tøjstativer, reoler, belysning og en disk. Du skal også tænke i shoppingoplevelse for dine kunder. Hvordan oplever de din butik, når de træder ind af døren? Kan de hurtigt afkode dit brand og sortiment? Og hvordan sikre du mersalg og at kunden får set mest muligt af dit design?

Her kan du fx finde stor inspiration hos diverse supermarkeder. Har du fx tænkt over at mælken, som du altid skal have, er placeret i det fjernest hjørne - så du ALTID skal hele butikken igennem. Snedigt ik - så den måde kan du impulskøbe hele vejen ned til kølediske og tilbage til kassen. Du kan overveje drage fordel af den strategi i din tøjbutik, når du planlægger butiksindretningen. 


Et studie fra Retailminded viser at de fleste kunder søger mod højre, når de kommer ind i din butik. Det kan du også bruge i din planlægning, så du viser bestellers eller aktuelle tilbud, til højre for din indgang. Apropos indgang, så skal du altid sørge for at holde den fri for tøjstativer og varer, så kunden kommer ind i et åbent og indbydende rum


Husk at tænke funktionalitet ind i din indretning af tøjbutikken. Som du ved, er erhvervslokaler i attraktive områder dyre og du skal derfor udnytte hver en kvadratmeter. Her kan du med fordel tænke i fleksibiltet, som fx dette reolsystem, hvor du frit kan kombinere hylder og bøjle plads. På den måde kan du løbende skifte ud i din indretning, uden at det skal tage mere en 10 min. 


Du skal også sikre at din indretning er meget logisk, så kunden hurtigt og nemt kan finde den varer de er på udkig efter. 


Belysning er en ofte overset faktor, når du skal indrette din tøjbutik. Lys er med til at sætte en stemning og fremhæve udvalgte produkter. Lys kan bruges til at skabe en hyggelig varme eller et mere skarpt og moderne indtryk.

 

2. Budget - vær realistik

Når du har gjort dig tanker om indretningen af din kommende tøjbutik, er det tid til at kigge på budgettet. Her er regl nr ét at du skal være realistisk - ellers kan et budget være ligemeget. Når du i din planlægning af butiksindretningen har fundet de vigtigste punkter, så hold dig til dem - også i bugettet. Lad dig ikke friste af unødvendigt inventar, som en smart sælger forsøger at prakke dig på!

 

Pss: hos Ziito.dk er vi hverken smart eller interesseret i at sælge dig unødvendigt inventar.  Hvis du opererer med et realtivt lille budget er tricket; keep it simple. Invester i få og fleksible løsninger - og ikke mindst butiksinventar som kan holde til at blive brugt!

 

3. Find en ekspert - overvej at overdragt opgaven.

Det at indrette en tøjbutik, er ikke det samme som at indrette dit private hjem. Her er mere på spil! Derfor anbefaler vi at du snakker med en person, som har erfaring med at indrette tøjbutikker. Det kunne fx være en af vores dygtige folk fra Ziito. Med mere end 5 års erfaring og over 100 butiks-projeker bag os, ved vi en ting eller to om at indrette tøjbutikker. For når det kommer til indretning, er det ikke nok bare at finde din smag og stil. Der skal også tænkes kundeflow, mersalg og zoneopdeling ind.

 

4. Indkøb af butiksinventar

Når du har planlagt din indretning, lagt et budget og snakke med en butiksindretningsekspert, er det tid til at købe dit kommende butiksinventar. Her vil vi råde dig til at finde en pålidelig og konkurrencedygtig leverandør, som kan sikre dig gode produkter til en fair pris. Hos Ziito har vi en lang række produkter indenfor kategorien butiksinventar, det tæller bl.a. tøjstativer i vandrør, reoler, træhylder, bænke, spejle og bøjler. Vi har desuden mulighed for at lave alle produkter, på specialmål, så de passer præcist til din butik.


Har du fået mod til at starte din egen tøjbutik, kan vi anbelfale dig at læse guiden “Hvordan starter man tøjbutik?”


Også i B2B Blog

Butiksindretning fra Ziito.dk
Hvordan starter man tøjbutik?

Vis hele nyheden

Besøg dit lokale Ziio showroom
Lokalt showroom

Vis hele nyheden

KALENDER OVER MÆRKEDAGE 2020
Kalender over mærkedage 2020

Vis hele nyheden