De bedste indflyttergaver (2021)

De bedste indflyttergaver (2021)

Ideer til indflyttergave

Der er mange gode grunde til at give en fin, lille indflyttergave, når nogen i din omgangskreds rykker ind i nye omgivelser. Gaven behøver ikke være noget stort og prangende. Husk at det er tanken, der tæller!

Med den tanke synes jeg dog ALLIGEVEL at det er besværligt at finde en gave som rammer modtagerens smag, som samtidig ikke er alt for dyr – Kender I det? ;-) Derfor har jeg samlet en liste, efter nogle års erfaring, med personlige gaver som helt sikkert falder i modtagerens smag ELLER som modtageren med garanti bliver glad for med tiden!

Indflyttergaveliste:

En stor krukke med plante

Normalt ser man folk give en flot, nøje udvalgt blomsterbuket, men glæden er kortvarig idet buketten oftest dør inden for et par uger. EN STOR fin krukke med en plante i, er til gengæld en gave som kan følge modtageren i længere tid. Planten er desuden blevet uundværlig og trendy i de moderne danskers hjem. De levende grønne planter har også en række positive effekter på indeklimaet, da de skaber liv og god atmosfære.

Alt efter hvilken modtager der er tale om, er det vigtigt at planten passer til rummet, både stilmæssigt, men også ift. lysforhold. Nedenfor ses nogle eksempler på planter, som helt sikkert falder i god jord hos modtageren ;-)

  • Violinfigen
  • Mickey Mouse Kaktus 
  • Howea Forsteriana
  • Monstera
  • Strelitzia Nicolai – Den Hvide Paradisfugl

Når det kommer til krukker er der selvfølgelig også præferencer. Rent kvalitetsmæssigt er det tydeligt at se hvilke krukker der er æstetiske og som kan følge en hele livet – her er lysebrune syltekrukker eller lerkrukker fra genbrug et perfekt valg.

Hæklede karklude

De klassiske pastelfarvede klarklude er fast inventar i mange danske køkkener og ikke nok med at de indeholder microplastik, så er de også utrolig grimme at kigge på! Selvom de klassiske karklude udgør en meget lille del af microplastik i verdenshavene, så er man alligevel med til at gøre en forskel ved at fravælge dem!

Inden jeg fik mine hæklede karklude fra min mor, var jeg slet ikke klar over hvor glad jeg ville blive for dem. De er meget slidstærke, rigtig flotte at kigge på og kan nemt vaskes og genbruges igen og igen. De hæklede karklude gør desuden ens hjem meget personligt, og du kan roligt regne med at klarkludene får en affektionsværdi for modtageren ;-) Lyder fjollet ja, men det sandt!

Afhængig af modtagerens stil, kan du søge efter nogle hæklede karklude med forskellige størrelser, mønstre og farver.

En kurv med ”alt godt”

Som de fleste nok kender, bruger man altid mange penge når man skal flytte – depositum er nok den primære grund. En kurv med ”alt godt” som indflytningsgave, kan du derfor IKKE gå galt i byen. Denne kurv skal bestå af en masse ting, som modtageren helt sikkert kan bruge, men som samtidig er lidt lækkert.

Et bud på en lækker kurv kommer her:

  • Organiske sæbe-, shampoo-, og balsambar. Det vil modtageren altid kunne bruge og selvom sæberne ikke fylder meget, så holder de i lang tid og kan købes til en god pris.
  • Køb ind til 2-3 retter som du ved modtageren er god til at lave ;-) Det skal ikke være nogle fancy retter, bare nogle helt almindelige hverdagsretter som du ved modtageren kan lave. Personen kan derfor, uden at skulle bekymre sig om at handle ind, fokusere på at få sine ting på plads og nyde selskabet med dig!
  • Vin! (selvfølgelig kan det erstattes med noget andet drikkeligt, alt efter hvilken person der er tale om). Vin bliver man altid glad for at få og hvis du gør dig lidt umage og finder en som falder i modtagerens smag, kommer der helt sikkert nogle point på kontoen. Vinen kommer nok også dig til gode senere på aftenen!

Tøjstativ

Hvis du er en forælder eller bare har lyst til at give en lidt dyrere gave til vedkommende, så har jeg den perfekte gave lige her, som både er praktisk, holdbart og samtidig flot minimalistisk i udtrykket. Et Tøjstativ fra Ziito!

Med en åben garderobe fra Ziito kan du vælge det design, der opfylder netop dit behov. Er modtageren til en simpel åben garderobe hvor tøjet let kan organiseres eller er modtageren mere til et walk-in closet? Mulighederne er mange. Din garderobe skal afspejle, hvem du er. Med det menes der, at garderobeløsningen skal passe til DIG og DIN hverdag. At have et tøjstativ som passer til dit behov, vil resultere i en mere organiseret hverdag – og dermed mere ro i sindet!

Selv har jeg et Wardrobe Tøjstativ fra Ziito i farven Aska og bredden 100cm med hjul. Den fungerer perfekt til al mit hverdagstøj og hver aften planlægger jeg hvilket tøj jeg skal have på dagen efter. Det gør min morgen lidt mindre hektisk ;-) Sammen med mit tøjstativ fra Ziito har jeg et gammelt åbent karlekammerskab hvor jeg opbevarer resten af mit tøj. Det gamle karlekammerskab har jeg malet i en mørkeblåfarve og bibeholdt trælooket indvendigt. Sammensætningen af det simple stativ og det gamle skab giver et varmt og trendy look til indretningen.

Genbrugsguld

At give genbrugsfund i gave er en meget personlig ting, idet det her er svært at ramme modtagerens smag. Der er dog hjælp at hente! For det første er det vigtigt at forberede dig. Du kan træne dit øje til at spotte kvalitet og originalitet ved at se på en masse forskelligt. Du kan f.eks. udforske dig på området gennem denne blog https://www.1stdibs.com/contemporary/ og få en masse viden og forståelse for kvalitet. Med en forståelse for kvalitet og originalitet er det nemmere at begive sig ud i genbrugsuniverset og måske finder du nogle helt unikke designs.

Bor du i byen, kan du med fordel køre mod de ydre provinser. Her får du ofte langt mere for pengene, for der er ikke samme rift om de populære genbrugskøb. Hvis du hellere vil have et større overblik over de store kræmmermarkeder i landet, kan du se vores guide lige HER.

Jeg har selv fået genbrugsguld i fødselsdagsgave og jeg ELSKER DET! Her kan I se min lille samling af Bøhmiske vinglas, som for mig at se, er meget unikke (kommer snart). Det er nærmest en oplevelse i sig selv at drikke fra de smukke vinglas. Hvis det ikke falder i modtagerens smag, kan du altid beholde ’guldet’ selv!

Lækre badehåndklæder

Lækre badehåndklæder er et must! Tror vi alle har stået i den situation hvor man har købt nogle håndklæder som hurtigt ”falder sammen” og bliver tunge i det. Du kan også være helt sikker på at modtageren ikke som noget af det første går ud og investerer i lækre håndklæder - hvilket er en oplagt mulighed for dig! ;-)

Et eksempel kunne være disse håndklæder fra The Organic Company, hvor materialet er 100% bomuld. Økologisk bomuld er en naturlig og biologisk nedbrydelig fiber, hvilket gavner bomuldsproducenter og miljøet i udviklingslandene. Derudover har håndklæderne et karismatisk look og vil stråle ethvert badeværelse. What’s not to like?

 

 

 


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden