Den ultimative guide til tøjstativer

Den ultimative guide til tøjstativer

Den ultimative guide til valg af tøjstativ 2020

Der skal vist ikke herske nogen tvivl om at vi elsker tøjstativer, ikke kun at sælge og bygge dem - men vi elsker også at snakke om tøjstativer. Derfor vil vi gerne dele ud af store den viden, vi efterhånden har opbygget på området.

For hvorfor ikke dele ud af det man er god til?

Derfor har vi valgt at skrive den ultimative guide over tøjstativer 2020!

For i vores optik er et tøjstativ ikke bare et tøjstativ - det er et møbel, som du forhåbentlig kan have mange år ud i fremtiden. Vi hører desværre dagligt fra kunder, som har købt billige tøjstativ, som ikke kunne klare mosten - den situation vil vi gerne spare dig for.

1. Hvad er dit behov?

Første skridt i processen mod at få dit drømmetøjstativ er at få afdækket dit behov.

 

For hvad er dit behov i grunden?

 

Hos Ziito har vi et kæmpe udvalg af tøjstativer og garderobeløsning, så vi opfordrer altid vores kunder til at kigge på deres egentlige behov for opbevaring, før vi går videre i rådgivningen. Behovet for opbevaring spænder bredt, lige fra den helt simple løsning, med et kort rør monteret på væggen - til den helt store reolløsning, med både bøjlestænger og hylder.

 

Er dit opbevaringsbehov relativt lille, vil vi oftes anbefale dig at kigge på et væghængt eller fritstående tøjstativ til din garderobe. Tøjstativerne kommer med en bredde helt ned til 50cm, så selv i de mindre rum, er det muligt at indrette en garderobe. Herefter kan stativet altid udbygges, så der kommer flere bøjlestænger eller måske en hylde på toppen.

 

Ved at vælge det lille væghængte tøjstativ, slipper du for en løsning som optager gulvplads. Desuden bliver støvsugningen nemmere, når gulvet ikke byder på for mange udfordringer. Det vægmonterede stativ, kan desuden monteres i loftet - hvilket giver en ret fed effekt i rummet.

 

Den anden løsning til den lille garderobe, er et fristående tøjstativ. I modsætningen til det væghængte, har du her en større fleksibilitet, da stativet kan flyttes rundt i rummet. Det kan derfor bruges som garderobestativ den ene dag og som entréstativ den næste, hvis det skulle komme ekstra gæster til aftensmad. Det fritstående stativ kommer i et utal af varianter, lige fra den helt simple løsning - til stativet med kombineret bøjle og hyldeplads.

 

Vi anbefaler altid at gå efter et tøjstativ, som kan opgraderes løbende. Ens behov ændre sig over tid, men det betyder ikke at du skal skifte garderobeløsning hver gang. Med et tøjstativ i vandrør, kan du altid bygge til - måske skal det være højere, i flere niveauer eller måske får du brug for en top- eller bundhylde.

 

Har du derimod et stort behov for opbevaring, er der yderelige ting du skal have med i dine overvejelser, såsom:

 

  • Hvor meget plads vil du bruge på din garderobe eller walk-in
  • Passer en standardløsning ind eller skal du have specialdesignet en garderobe?
  • Hvad er dine behov ift bøjlestænger og hyldeplads?
  • Skal garderoben være fleksibel med fritstående stativer eller skal den monteres i væg?

 

For at finde den helt rigtige løsning til dit store garderobeprojekt, skal alle ovennævnte punkter tænkes godt igennem. Især fordelingen af bøjle- og hyldeplads er vigtigt, da det definerer hvilken opsætning du ender med.

 

Heldigvis er vores garderobesystemer så fleksible at du altid kan tilføje en hylde eller ekstra bøjleplads.

 

Hos Ziito sælger vi vægmonterede tøjstativer og reol, i op til 3m i bredden som standard. Du kan fx tage et kig på vores wall 2 og wall 3, som begge er gode løsninger til den store garderobeløsning.

 

En anden, og lidt mere kreativ løsning, er at designe dit eget tøjstativ. Det lyder måske både omstændigt og dyrt, men der tager du helt fejl!

 

Da vi producerer alle vores stativer på eget værksted, er det oftes kun ca 10% dyre at få en speciallavet løsning - den det spiller bare SÅ meget bedre:)

 

Her er det kun kreativiteten og dit rum som sætter grænserne for dit projekt - og tro mig, vi ELSKER, når vores kunder giver den gas og kommer med kreative løsning. Gennem tiden er der både blevet indbygget skrivebord og hængekøje i vores specialdesigned løsninger.

 

Er du på udkig efter en skræddersyet garderobeløsning, burde du tage et kig på denne side

 

Nu burde du sidde tilbage med en god forståelse af dine garderobebehov og er klar til at gå videre til punkt 2, nemlig smag.

Vi ser desværre ofte at folk betaler mange penge for kedelige standardløsninger. Vi vil gerne opfordre folk til at tænke kreativt og personligt!

De fleste bliver overrasket over hvor lidt en specialløsning koster

— Jonas Oxholm, stifter af Ziito.dk

Sold out

Sold out

Sold out

2. Hvilket design skal du vælge?

Nu dine behov for at din kommende garderobeløsning er afdækket, er det tid til at kigge lidt på de forskellige stativ-løsninger som findes på markedet.

 

For nemhedens skyld, har vi her delt markedet op i tre katagorier.

- Den billige løsning

- Den fleksible løsning, hvor value for money er I fokus

- Den dyre designer løsning

 

Selvom Ziito befinder sig i den mellemeste klasse, syntes vi at (næste) at alle tre katagorier har sin berettigelse. Lad os tage den billige løsning først.

 

Vi kender vist alle stativerne i denne klasse. Oftes fra større discount møbelhuse eller som spotvare i det lokale supermarked. I vores optik er det oftes en overdrivelse at kalde disse stativer for tøjstativer. Vi ser gang på gang, at de holder i et par uger - med lidt held, måneder, før du kolapset under vægten af, ja tøj. Det er ofte mere et stativ end et egenligt tøjstativ.

 

Køb det hvis du står i en akut situation og skal bruge et tøjstativ i et par dage. ( ellers må du altså gerne låne et af os:)

 

Næste kategori er de fleksible mellemklasses stativer - i den gruppe befinder Ziito sig. Vi har fokus på value for money, bæredygtighed og stærke materialer. Vi syntes ikke du skal betale dyrt, bare forbi vores navn står på stativet. Til gengæld lover vi dig stærke materialer og 10 års garanti.

 

Hvorfor du skal vælge et tøjstativ i vandrør, kan du læse meget mere om her

 

I denne kategori findes der i danmark et par virksomheder, som tilbyder næsten identisk produkter. Tøjstativer i vandrør og muligheden for få specialdesignet sin egen løsning.

 

Ved at lave stativerne i vandrør, er mulighederne for designs næsten uendelige. Virksomhederne i denne klasse, inkl os selv, kan derfor producerer garderobeløsninger præcis efter dine ønsker.

 

Den sidste klasse er de dyre designer tøjstativer. Indrømmet, vi syntes også selv at nogle af disse stativer er ret så flotte! Designet er flot, de er ofte fuldsvejset, så du ikke selv skal samle dem. De er dog ikke så fleksible og desværre også rigtigt dyre. Men til den rette bolig, er de bestemt værd at kigge på.

Sold out

Sold out

Sold out

3. Budget - hvad må dit tøjstativ koste?

Vi kommer desværre ikke udenom det, men det er sjældent at gode produkter er gratis. Derfor er det nu tid til at kigge på dit budget.

 

Behov og budget skulle gerne hænge sammen, så du ender med et tøjstativ du både bliver glade for, men som du også har råd til.

 

Vi rådgiver altid folk til at tænke stort og fokusere på drømmegarderoben - derfra kan vi så tilpasse den, så den matcher budgettet. Fordelen ved et tøjstativ eller garderobe i vandrør, er at det altid kan udbygges. Så er budget småt, kan man start ud med basiselementer og bygge til og tilføje hylder hen af vejen. På den måde kan både budget og behov følge med.

 

Når budgettet skal ligges for den kommende garderobe, er det vigtigt at se på projektet som helhed. Der kommer må ske ydereligere omkostninger, udover lige tøjstativer og reoler. Måske skal der males, ligges nyt gulv eller sættes nyt lys op?

4. Hvor skal dit stativ købes?

Nu er det efterhånden tid til at vælge den endelig leverandør af dit kommende tøjstativ. Der findes en håndfuld udbydere at tøjstativer i vandrør i danmark, som alle har hver deres styrke. Når du skal vælge leverandør kan følgende parametre være afgørende:

 

- Prisen. For den fleste er prisen bland de vigtigste parametre når der skal købe ny garderobe.

 

- Leveringstid. Den svinger lige fra 1 dage til flere måneder, så være altid obs på hvornår du kan få din garaderobe leveret.

 

- Kvalitet og garanti. Vi anbefaler at man sikre sig to ting. At vandrørene er lavet i 3/4” stål, da 1/2” rør oftes er for tynde og derfor vil give efter over tid. Garantien er ligeledes vigtigt, da det både er din sikkerhed og siger noget om leverandørens egne krav til produktet.

 

- Virksomheden. Stemmer dine værdier overens med leverandørens? Har de fokus på bæredygtighed eller støtter de socialt udsatte. Som kunde, er dit køb med til at bestemme hvordan fremtidens arbejdsplads ser ud!

5. Er der behov for opmåling?

Punkt nummer fem er individuelt fra projekt til projekt. Hos Ziito har du mulighed for at tilkøbe opmåling af dit kommende projekt, fra en af vores eksterne tømre. Vi fungere som mellemmand og sikre dig kontakt til en fagperson, som er vant til at arbejde med garderobesystemer i vandrør.

 

I de fleste tilfælde kan du som kunde nemt selv måle op til tøjstativet eller garderobe, men det kan i visse tilfælde være nødvendigt at få en fagperson forbi. Som udgangspunkt afhænger det af projektets størrelse og kompleksitet.

6. Levering og opsætning

Sidste punkt i den store tøjstativsguide er levering og opsætning. Igen varierer mulighederne fra virksomhed til virksomhed. Der er dog grundlæggende to ting du skal overveje i forbindelse med levering og opsætning.

- Hvor skal dit produkt leveres? Hjemme hos dig selv, i en pakkeshop eller afhentes hos virksomheden.

- Skal du selv opsætte dog tøjstativ eller vil du betale en håndværker for at montere det?

 

I lang de fleste tilfælde vil du nemt selv kunne sætte dit tøjstativ i vandrør op. Er der tale om et større reolsystem, kan det være en fordel at være to personer om opgaven. Fordelen ved inventar i rørdesign, er at det er meget simpelt opbygget og i yderst stærke materialer - som du nærmest ikke kan ødelægge under opsætning.

 

Så vores klare råd er altid - spring ud i det og går det helt galt, så ring og få vejledning. I ydereste instans kan det dog være nødvendigt med en håndværker.

Vidste du at vi også har webshop i andre lande? Besøg fx:
Ziito.de

Ziito.uk

Ziito.nl

Ziito.se

INFO

Hvor vælge et tøjstativ i vandrør?


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden