Giv din garderobe en makeover

Giv din garderobe en makeover

Trænger din garderobe skal en makeover?

Trangen til en garderobe oprydning kan ramme os alle, når som helst. Den kommer måske i forbindelse med overgangen fra sommer til vinter, ved flytning eller måske du er startet i nyt job - som kræver en ny dresscode. Måske du er faldet over et opslag på Facebook eller Instagram, eller måske du har læst et blogpost (som det nedenståenden:)

 

Du føler måske at du har garderoben fuld af tøj, men intet at tage på?

 

Uanset grunden til din trang, kan en oprydning af klædeskabet gør din hverdag enklere (og det kan være det perfekte startskud til at få ryddet op i hele dit hjem.

 

Her følger Ziitos 8 råd til at give hele din garderobe en makeover.

 

 

Råd nr 1

Fjern ALT tøj fra din garderobe. Før du går i gang med det store oprydningsprojekt, er det vigtigt at få tømt dig klædeskab eller tøjstativ fuldstændigt. Alt skal ud og næste skridt herefter er at sortere i dit tøj. For hvis du skal være helt ærligt, så bruger du jo ikke alt dit tøj. Det er okay, sådan har de fleste det! Derfor skal du lave to bunker, en bliv-bunke og en farvel-bunke. Og vær nu kritisk og ærlig overfor dig selv! Spørg dig selv om:

 

Passer det?

Bruger jeg det?

Er det for slidt/hullet?

 

Du kan læse meget mere om hvordan du sortere dit klædeskabe i dette blogindlæg

Råd nr 2

Når du organiserer dit klædeskab eller tøjstativ, er det vigtigt at have for øje at det ikke kun skal være ryddeligt her og nu - tænk også over hvordan du sikre dig at det er ryddeligt i fremtiden. Forestil dig at du skal åbne skabet hver dag og kunne få et hurtigt overblik - uden at skulle grave rundt, for at finde ting.

 

Her kan du fx tænke i sæsoner. Inddel dit tøj efter sæsoner, så sommertøjet er lettest tilgængeligt om sommeren - sammen med vintertøj om vinteren (jeg tror du forstår budskabet:) På den måde sikre du, at du ikke skal ryddes igennem for meget tøj, hver gang det rette outfit skal findes frem.

Råd nr 3

Tid til rengøring. Før du ligger og hænger alt dit, nu sorterede, tøj på plads i din garderobe, er det vigtigt at denne først er rengjort og klargjort. Der skal nok støves af og skrubbes lidt hist og her. Har du et lukket skab trænger det muligvis til en omgang maling eller olie i hængslerne. Har du et fritstående tøjstativ, ala et rørstativ fra Ziito, skal du overveje om tiden er inden til at tilføje en hylde eller måske et spejl?

 

Flere og flere vælger også at tænke belysning ind i deres garderobe. Så måske det er på tide at få sat en lampe op eller måske et spot dedikeret til garderoben?

Råd nr 4

Klædeskabstilbehør kan tage din garderobe fra standard til fantastisk! Tilbehør som bøjler, hylder og kroge kan opgradere din garderobe og gøre den mere funktionel end nogensinde. Men det er vigtigt at vælge det rigtige tilbehør. Hvis dit tøjstativ allerede er godt fyldt op, er det vigtigt at vælge simple og neutrale tilbehør. Det kan fx være hylder i en neutral farve eller kroge til indersiden af dine skabsdøre. Forsøg om du kan finde alt tilbehør i samme farve, så din garderobe fremstår med et ensartet og roligt look.

Find hylder fra Ziito.dk her

Råd nr 5

Tid til at fylde din garderobe op igen. Når alt er sorteret og klædeskabet/tøjstativet er klar og rengjort, er det tid til at fylde alt dit tøj ind igen. Her anbefaler vi at du går systematisk til værks. Som tidligere nævnt skal du tænke i sæsoner - så alt tøj som ikke passer ind i den nuværende sæson, bliver gemt af vejen. Herefter skal du tænke i beklædningstyper. Sørg for at alle t-shirts er samlet, bluser, bukser, sko og accessories ligeså.  

 

Går du all in (hvorfor ikke gøre det, nu du er i gang?) kan du desuden inddele dit tøj efter farve. Det kan, for nogen, skabe et bedre overblik og ro.

Råd nr 6

Indrømmet, næste råd er ikke for alle - her er tale om et feinschmecker tip, som ikke desto mindre kan være en hjælp til de fleste.

 

Hvis du har svært ved at sammensæt outfits til arbejde, specielle begivenheder, store fester osv, så kommer her et tip som måske kan redde dig for en del bekymringer. Lav lister over dine yndlings outfits og hvordan de er sammensat. Vi kender det alle, vi kommer en sjældent gang imellem af sted i et outfit som bare spiller 110%! Hvorfor ikke noter kombinationen ned og lav en liste som du kan sætte på indersiden af dit klædeskab? På den måde kan du have en række go-to outfits, som du altid kan finde frem når en speciel begivenhed står for døren.

 

Husk at tilrette listerne, når du får nye beklædningsgenstande - så de ikke bliver overset.

Råd nr 7

Opmærkning af kasser og kurve. Når du sorterer dit tøj, vil det være genstande som skal gemmes væk i kasser - fx pga sæson. Det er meget vigtigt at disse kasser mærkes op, med indhold og sæson, så de ikke blot bliver glemt. På den måde kan du hurtigt skabe dig et overblik, selv hvis kasserne står under en seng eller øverst på en høj hylde.

Råd nr 8

Udvid dit klædeskab eller tøjstativ, så det bliver mere fleksibelt. Ikke alt dit tøj er skabt til at hænge og det kan derfor være en god ide at udvide dit tøjstativ med hylder. Det giver en række nye opbevaringsmuligheder, fx opbevaring i kasser. En anden smart ide, er at tilføje en hylde enten nederst eller på toppen af dit tøjstativ. Det vil ikke gå ud over den nuværende bøjleplads - men udvider din opbevaringsplads markant.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden