Hurtig guide til valg af tøjstativ.

Hurtig guide til valg af tøjstativ.

Uanset om du allerede har et klædeskab, er ved at omorganiserer dit tøj eller har brug for et sted at hænge morgendagens outfit, så er et fristående tøjstativ en rigtig god løsning. Det er stilfuldt og ikke mindst super praktisk.

 

Men hvordan vælger du så det rigtige tøjstativ? Det kræver at du stille dig selv følgende spørgsmål:

 

Hvilke typer af tøjstativer findes der?

Hvilken størrelse tøjstativ har jeg brug for?

Hvilken type tøjstativ matcher mit rum?

Hvilke funktioner skal mit kommende tøjstativ have?

 

Uanset hvilken type af tøj du har, er der helt sikkert den rigtige type af garderobeløsning til dig - det er blot et spørgsmål om at få afdækket dine behov.

 

Lad os starte med at kigge på de mest almindelige typer af tøjstativer.

"Det kan være svært at finde den rigtige garderobeløsning. Vi står altid klar til at hjælpe dig, med gratis rådgivning"
- Jonas, stifter af Ziito.dk

Enkeltstangstøjstativet

Det mest klassiske og simple tøjstativ. Én stang til at hænge tøjet på, to ben og nogle fødder. På trods af det fritstående tøjstativ simple opbygning, findes der et hav af muligheder på markedet. Visse af bedre kvalitet end andre. I den billige ende findes tøjstativerne af tyndt blik. De er billige og holder typisk ikke særligt længe - og kan ikke holde til mange kilo. Vi anbefaler at du får en stor bue udenom denne type af tøjstativer - kvaliteten er simpelthen for dårlig.

 

Inden for samme type af tøjstativer finder du fritstående tøjstativer af vandrør. I modsætningen til blik, holder vandrør super godt. De kan ikke slides ned og kan nemt holde til flere 100 kg tøj. Her hos Ziito har vi i mange år solgt tøjstativer af vandrør og vi er så sikre på kvaliteten at vi giver 10 års garanti på alt.

 

Skal du rigtigt forkæle dig selv, så kan du tilføje en hylde eller to til dit tøjstativ. Det koster ofte mindre end forventet og bringer dit stativ op i en helt ny liga!

Ziito Tøjstativ i stålrør stabil med støttende stang i bunden


Dobbelttøjstativet

Det minder på mange måder om enkeltstangstøjstativet, men differentierer sig ved at have to niveauer at bøjlestænger. Den ekstra bøjlestang optager ikke mere gulvplads, men betyder at du kan opbevarer dobbelt så meget tøj på samme tøjstativ. Den ekstra vægt stiller krav til valget af garderobestativ. Her er det endnu vigtigere at du vælger et tøjstativ af en ordentlig kvalitet - så du ikke ender med en bunke blik-rør og tøj på gulvet.

 

Er du på udkig efter et dobbelttøjtativ i vandrør, så kan vi tilbyde dig den helt rigtige løsning. Tøjstativet i vandrør er som skabt til den ekstra vægt som dobbelt bøjlestang udgør. her kan du roligt læsse hele din garderobe på, uden at skulle være nervøs for et stativ-kollaps.

Ziito Clothes Rail Double Tøjstativ (H 200cm)


Væghængt tøjstativ

Den tredje løsning er et tøjstativ monteret på din væg. Det har fordele og ulemper at have et vægmonteret tøjstativ i vandrør. Som fordel kan nævnes at du slipper for at have et møbel stående på gulvet, som både optager plads - og gør det mere uhandy at gøre rent. Det har dog den ulempe at et vægmonteret tøjstativ ikke kan bære lige så mange kg, som det fritstående. Men ser du dig for, når du vælger væghængt tøjtativ, finder der stativer af en så høj kvalitet at de snildt kan bære hele din garderobe. Igen vil vi klart anbefale dig en bøjlestang af vandrør, fremfor et billigt af blik - det holder simpelthen ikke til vægten.

 

Det væghængte tøjstativ kan også opgraderes med en hylde, så du pludseligt har plads til tasker, accessories og tøj foldet sammen.Næste spørgsmål du skal have afdækket, er hvor stort dit kommende garderobestativ skal være.

 

Her spiller to faktorer ind; nemlig hvor meget plads du har til rådighed og hvor meget tøj du har. Start med at måle rummet, hvor du gerne vil have et garderobestativ. Træk altid et par cm fra, så du er sikker på at dit kommende stativ kan være i rummet.

 

Tænk også i vægt. Hvor meget tøj har du, og afgør derudfra om du skal have et tøjstativ i god eller ringe kvalitet. Behøver vi at sige, at vi er tilhængere af garderobestativer i ordentlig kvalitet?? Selv hvis du vælger et stort dobbeltstativ i vandrør, vil det altid kunne holde til vægten!

 

Nu skal du tage stilling til hvilken stil du er til og hvad der passer ind i dit rum.

Skal du bruge et stort walk-in ligende garderobestativ eller blot et lille væghængt. Skal du have det i vilde farve eller i mere afdæmpet. Skal der tilføjes hylder, så dit stativ bliver mere fleksibelt. Det kan være lidt af en jungle at finde rundt i - men frygt ej. Vi vil rigtigt gerne hjælpe dig med gratis rådgivning, så du er altid velkommen til at ringe til Ziito og få en snak.

 

Vores rådgivning har åbent alle dage fra 10-14 - og kan du ikke vente, så sidder vi også klar på email og livechat.

 

Har du brug for yderligere information, så har vi skrevet "den ultimative guide til valg af tøjstativ" som du kan læse lige her.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden