Hvordan laver du mere opbevaringsplads i dit hjem

Hvordan laver du mere opbevaringsplads i dit hjem

Det er sjældent du hører nogen brokke sig over at have for mange skabe i deres hjem. Så får at udnytte pladsen på bedste vis får du her nogle tips og tricks til at optimere pladsen til opbevaring på.

Ryd op og ryd ud :

Første skridt i at skabe mere opbevaringsplads i dit hjem, er at skille dig af med alle de ting du ikke bruger. Den bedste måde at maksimere pladsen på er at lære at rydde op og sortere.

Der er mange grunde til at rydde op. Rod koster dig den tid, du bruger på at lede efter ting. Det kan også koste dig penge, hvis du ender ud med at købe ting, som du allerede har, men bare ikke kan finde. Regelmæssig oprydning er et vigtigt skridt i at lære at maksimere opbevaringspladsen.

Den bedste måde at rydde i dit hjem på er simpelthen at tage et rum af gangen. Opdel evt store rum i zoner, som giver dig mulighed for at holde orden. Derefter skal du arbejde dig hurtigt og beslutsomt igennem, hvilke ting du skal beholde og hvilke der skal ud.

Husk at overveje genbrug af de ting du ikke skal have længere.

 

Du kan læse mere om at declutter dit hjem, i dette blogindlæg: "Sådan declutter du dit hjem: 10 gode ideer til at få ryddet op i dit hjem"

Brug bedre opbevaringsenheder :

En god opbevaringsløsning skaber mere plads og strømline din organisering ved at gruppere lignende ting sammen. På den måde har alt en ordentlig plads.

Professionelle indretningseksperter anbefaler at man bruger gennemsigtige beholdere. De giver dig nemlig mulighed for at se indholdet uden, du behøver at åbne dem. Dette er tidsbesparende, da du nemt kan se hvad der er i de forskellige beholdere. En mere dekorativ kurv eller kasse eksempelvis en trækasse fra Ziito er perfekt til at have stående frit i større rum som stuen.

Hvis du bruger klare opbevaringskasser i kælderen eller loftet, så kom evt et skilt på med indhold. Da de ofte bliver stablet, giver det lille skilt et hurtigere overblik over hvad der er i de forskellige kasser.

Ziito  Løs Trækasse

Udnyt den bedste opbevaringsplads maksimalt:

Ifølge den professionelle indretningsarkitekt Lisa Zaslow er den optimale plads for opbevaring er det rum der ligger mellem dine skuldre og knæ. Da det netop er det område der er nemmest at nå.

Her gælder den meget enkelte reget, ude af synes - ude af sind. Så opbevar de mest anvendte ting i denne højde.

Tænk vertikalt :

Husk ikke at undervurdere pladsen over hoved- og gulvhøjde. Det er de bedste steder at gemme ting, som ikke lige skal bruges. Det kan være sæsonbetonet, kufferter eller bare ting som bliver brugt i en langt mindre skala.

Såfremt du har god plads over hovedhøjde, så udnyt pladsen bedst muligt. Du kan tilgå disse steder ved evt at købe en mindre trappestige, som gør det nemt og hurtigt at komme til de forskellige ting i denne højde. Det må ikke være alt for tunge ting, der bliver opbevaret i denne højde, da det potentielt kan falde ned over dig. Bevar tunge ting så tæt på gulvet som muligt, hvadenten det er kasser med bøger eller lignende.

Brug gerne klare eller gennemsigtige kasser til opbevaringskasser, som er stabelbare, da de er med til at give et bedre overblik både af indhold, men også en bedre udnyttelse af pladsen.

Vælg de rigtige produkter til dit rum :

Mål altid op tre gange for at være sikker på at du har de rigtige mål, før du eks. køber skraldespande til skabe, kasser eller stativer. Tingene skal passe til dit rum, så de er nemme at tilgå. Planlæg fremad, husk at lave en seddel med målene. Køb altid produkter der kan stables og gerne passer sammen, det giver nemlig et bedre og pænere overblik.

En god ide til indretningen af din garderobe kunne fx være et walk-in løsning, på specialmål - så den passer perfekt ind i dit hjem. Det optimere pladsen og er ofte ikke så dyrt, som mange går og frygter. Se mere her

Brug skilte for bedre overblik :

Gør dig selv den tjeneste og sæt labels med indhold på dine kasser og bokse, da det giver et bedre overblik over indholdet. Hvis ikke du har labels, kan du sagtens bruge en sprittusch og skrive direkte på selve kassen/boksen. Du kan også selv lave små mærkater, som kan lægges med fronten ud af.

Gør evt brug af opmagasinering :

Mens du er i gang med oprydningen og reorganiseringen, kan det være at du har brug for at få nogle ting opmagasineret. Her kan du med snilde leje et rum hos et af de mange firma, der tilbyder opmagasinering af private ejendele. Dette kan gøre for både korte men også længere perioder.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden