Indretning af den lille garderobe

Indretning af den lille garderobe

Indretning af små rum: Garderobe

Du kender det måske, det lille rum i dit hjem, som er svært at finde muligheder til. Vores bedste råd er at tænke kreativt og ikke lade dig begrænse. Men kniber det med kreativiteten, så har vi her skrevet en lille guide om hvordan du får maksimal udbytte af dine få kvadratmeter.

1. Lys, lys og atter lys

Medmindre at du ønsker at skabe et lille rum, med mørk hul vibe, så skal du tænke i lys og lysindfald som det første, når du påbegynder din indretning af rummet. Lys er altafgørende for at du får skabt en følelses af at rummet virker større end det reelt set er. Den bedste form for lys, er selvfølgelig naturlig lysindfald. Her er det vigtigt at du ikke blokerer vinduet med møbler eller for mørke gardiner. Gardiner som er transparente, i tyndt stof eller hør - lukker kun det skarpeste lys ude, men giver stadigt et lyst rum.

 

Har du ikke mulighed for at få sollys ind i dit rum, må du tænke i kunstige lysformer. Her anbefaler vi at du opsætter flere lamper med blødt lys, frem for færre med skarpt lys. Benytter du rummet til garderobe med tøjstativer, kan du overveje at have dedikeret belysning til dig tøj - som man ser i tøjbutikker. Det kunne være en lampe som var monteret på dit tøjstativ eller en spot som pegede mod din garderobe.

2. Spejle

Spejle kan fungerer som ren magi i et lille rum. Hvem har ikke oplevet illusionen af at et rum var dobbelt så stort, blot fordi der hang et stort spejl på væggen. Vi anbefaler dig at gøre det samme og især hvis du benytter det lille rum til garderobe eller walk-in er et stort spejl ideelt. Her kunne du fx vælge et spejl med træramme.3. Tænk meget over dit farvevalg

Farver har stor indflydelse på selve rumfølelsen. Hvor mørke farver kan skabe en følelse af hygge- og huleindretning. Vi vil dog anbefale dig at gå i den modsatte retning og vælge lyse farve til dig lille rum. Årsagen er den, at lyse farve (ligesom naturligt lys) får rummet til at virke større. Samtidigt med at du vælger lyse farver, er det vigtigt at du holder dit farvetema til få farver i samme nuance. Det kan hurtigt give et meget rodet og forvirrende indtryk, hvis du vælger for mange farver til en lille garderobe. Vi er selv stor fan af kalk maling, som fx Jotun laver. De giver en rolig overflade, med lyse og varme farver.

4. Udnyt hver en cm

Når du arbejder med små rum, er det vigtigt at udnytte hver en cm. Her tænker vi både på gulvpladsen, men i ligeså høj grad også i væg- og loftsplads. Hvorfor ikke udnytte loftet til at hænge dit tøjstativ ned fra? Så spare du gulvplads og kan måske få plads til en plante eller en lille sofa under. Vær kreativ og vær ikke bange for at teste ting af!

Træhylder kan også være en stor hjælp, når du skal udnytte pladsen. De kommer i mange bredder og kan hænge i alle højder i dit rum. Det er en nem måde at skabe ekstra opbevaringsplads på.

5. Multifunktionelle møbler

Når pladsen bliver begrænset, så skal der tænkes kreativt. Hvorfor ikke kombinerer et tøjstativ med en reol - eller tilføj en bænk eller et skrivebord til dit garderobesystem? Måske du kan finde en sofa, med opbevaringsskuffer under eller et spejl med smykkeskrin.

Her hos Ziito har vi ofte hjulet folk med multifunktionelle garderobeløsninger, så vi ved at med lidt fantasi, kan meget lade sig gøre.

6. Hold det simpelt

Hold det simpelt når du indretter den lille garderobe. Gennem tænk hvad dine behov er og fyld kun ting ind i rummet, som opfylder de behov. Vi anbefaler at du starter med et minimum af genstande i din lille garderobe - og så over tid, vurderer om der er plads til mere. Her anbefaler vi igen multifunktionelle møbler, som kan holde antallet af genstande i dit rum på et minimum.

Du kan med fordel også skifte et stort klodset garderobeskab ud, med en åben garderobe eller et tøjstativ i vandrør. Det er med til at skabe lethed i rummet, som derfor ikke fremstår tungt og hule-agtigt.Står du og skal til at indrette din garderobe eller walk-in, kan du med fordel læse vores ultimative guide til valg af tøjstativ. Du finder den lige her


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden