Oprydningsguide 1

Start din oprydning med Ziito.dk

Oprydningsguide 1 - Om at starte i det små.

“If you always do what you have always done.

You always get what you always got.”

Hej

 

Det er helt centralt at vi i 2021 ændrer vores forhold til de ting vi ejer (og ikke ejer.) Danmark er kendt for at være en grøn nation, men vi har et ekstremt højt forbrug, hvilket vi virkelig burde arbejde på. Vi tror hos Ziito på at man bliver gladere ved at blive opmærksom på de ting man ejer - og de ting man ikke ejer.

 

Jeg er minimalist og har over de sidste tre år ryddet helt ud i de ting, som jeg og min familie ejer. Vi har ingen sofa, ingen spisebord og sidder på gulvet i vores stue med to børn og spiser, hvilket vi er glade for. Det sagt ved jeg jo godt at det ikke er for alle. Jeg tror dog stadigvæk at flere ville blive gladere af at ændre deres forhold til materialle ting.  

 

Vi vil derfor begynde at dele nogle af de ting vi læser om decluttering og organisering på nettet, i netværksgrupper og som vi hører om fra vores bedsteforældre og andre organiserings-nørder.

 

Vi kommer med et månedligt organisering update, hvor vi deler hvad vi mener er den månedens highlights inden for orden og decluttering netværk og influencers.

 

Så lad os begynde.

 

Ready?

 

Årsskifte betyder oprydning, mere sport, mere tid med familien/vennerne, bedre kostvaner eller måske et rygestop

 

I den her uge skal vi se på hvordan vi bliver mere organiseret i løbet af 2021 og der er flere i netværket som har lavet fantastiske guides til hvordan vi kan blive mere organiseret.

 

I den her uge vil vi fortælle om følgende tre influencers, som vi mener har kommet med nogle gode bud på hvordan man kan organisere sine ting og sit liv i 2021

 

Katie Ellison (engelsk)

 

Declutterhub (engelsk)

 

Simple-life (dansk)

 

Okay så lad os begynde - btw så linker vi selvfølgelig til deres guides i bunden af den her blogpost.

Katie Ellison er en engelsk blogger, som har tre børn og blogger en del om interiør og hendes rejser, men i den her video introducere hun hos til to områder som har betydning for hende i forhold til at være nytårsforsæt og organisering, hvilke er små ritualer og hendes nye papirkalender.

 

Først snakker Katie om hvordan man kan introducerer nye ritualer i sit liv - ikke store - som man normalt har som nytårsforsæt - men små ritualer, som lettere kan blive en del af ens hverdag.

 

Lille ritual 1 - Katie vil begynde at drikke mere vand og forsøge at stå tidligere op.

 

Lille ritual 2 - Hun vil gerne vil have mere ro om morgenen (hun har tre børn :)), hvilket mere tid kunne gøre, men også bedre planlægning dagen før, såsom at gøre morgenmad klar og lægge tøj frem. Hun fortæller at det er lettere at gradvis introducere disse små ritualer end hvis det er store skift.

 

Herefter går hun til hendes nye papirkalender, som hun tager os igennem. Lad mig se om jeg kan finde den og dele et link med jer i bunden af teksten. Katie fortæller at hun holder af hvordan kalenderen hjælper med at sikre at man kan holde styr på at man opnår sine mål ved at have en månedlig ønskeliste og ugentlige checklister. Her kan man spørge sig selv - hvordan er min daglige rutine og hvad kunne jeg tænke mig at skifte eller gøre med og så bruge kalenderen til at minde en om de skift man vil lave. Kalenderen har endda forslag til hvordan du vil kunne forbedre din uge. Der er massere plads til noter og refleksioner på hver side, hvilket gør at kalenderen er et godt værktøj til at blive organiseret.

 

Foruden de små ritualer og hendes papirkalender viser Katie også hvordan hun før nytår har decluttered hendes telefon, hvilket vi hos Ziito også har skrevet en blogpost om - Skriv til os hvis du er interesseret i at modtage denne guide!!

 

Katie ender hendes video med at fortælle at hun gerne vil koble mere af.Engelske Declutterhub, som er Ingrid og Lesley, som hjælper folk med at declutter, har på lignende vis lavet en 2021 guide. De snakker om hvilken betydning det kan have at declutter og hvordan man kan finde ud af hvilke ting der har betydning ved at blive organiseret.

 

Her introducere de på samme måde som Katie med at man skal være realistisk og sørge for at lave fortsæt som kan opnås. De skriver at man skal holde fast og fokus på ting af gangen - hvis der er flere.

 

Derefter går de til noget, som også altid har fascineret mig, nemlig at når du starter med at declutter, så frigiver du tid. Du skal ikke lede efter dine ting og vælge imellem mange forskellige ting af samme kvalitet og funktion. Du behøves du heller ikke købe flere ting, fordi du ejer det du har behov for.

 

De beskriver også, (hvilket jeg også har oplevet), ved at declutter så kan du finde frem til hvem du virkelig er (i ting). Det er derfor virkelig vigtigt at få dit hjem organiseret.“If you always do what you have always done.

You always get what you always got.”

 

De fortæller det er vigtigt være god mod dig selv, så du kan bevæge dig fremad. Se på din decluttering som et marathon ikke som et sprint og bevæg dig langsomt fremad. Du kunne eksempelvis sætte et mål om at mandag er decluttering dag. En sejr ad gangen.

 

Simple-life kommer med 21 bud på hvordan man kan declutter sit liv i 2021. Jeg vil selvfølgelig ikke gå igennem dem alle - det er jo hendes bud, men jeg vil ligesom de to tidligere bloggere nævne den som ræsonnere med mig for at lave en teaser for at i selv kan tjekke dem ud. Husk at læs alle 21 - se link i bunden. Hun fortæller om hendes garderobe hvor hun arbejder med Susie Fauxs konceptet om en Capsule Wardrobe, hvilket betyder at man har en lille kollektion af tøj.

 

Simple life fortæller at hun reduceret sin garderobe til 33 stykker tøj, hvilket har gjort at hun kender sin stil og dermed ved hvad der kunne tilføjes. Hun fortæller her om hvordan hendes garderobe startede med at være primært sort og at der stille og roligt listede sig farve ind til det var 50/50 mellem sort og farve. Simple life vil have endnu mere farve i 2021.

 

Jeg har selv reduceret min garderobe gennem årene og har nogle virkelig solide stykker tøj, som er robuste, med farver som ikke falder ind og ud af moden. I processen oplevede jeg også hvordan at mit sorte tøj ofte blev valgt fra når jeg reducerede til jeg nu har en garderobe. Interessant at høre at simple life har oplevet det samme - mon andre har samme oplevelse?

 

Her er linksene til de blogpostene og videoerne.

Ser frem til at dele flere blogpost med jer omkring lignende emner.

Katie Ellison - planlæg det nye år (engelsk)
https://www.youtube.com/watch?v=DDYfF0WjH0Y

Declutterhub (engelsk)
https://declutterhub.com/podcast/how-is-2021-going-to-be-different/

Simple-life (dansk)
https://simple-life.dk/oprydning/21-ting-jeg-gerne-vil-i-2021/

Ziito’s 2021 Declutter challenge - skil dig af med 500 ting i 2021


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden

Tre brødre med en fælles vison om en bæredygtig fremtid
Tre brødre med en fælles vison om en bæredygtig fremtid

Vis hele nyheden