Ryd op i dit hjem - 2021 Challenge

Ryd op i dit hjem - 2021 Challenge

DELTAG I VORES 2021 CHALLENGE!
Skil dig af med 500 genstande i 2021 og få mere orden i dit hjem.
Download oversigten her

Info: Den downloaded fil, ser ud som nedenstående tabel.

Declutter your home challenge

 

Declutter. Et ord vi hører mere og mere indenfor bolig og interiør. Men hvad betyder det egentlig? Faktisk er det bare et fancy ord for oprydning, oftest i forbindelse med dit hjem eller liv. Men ikke desto mindre kan det at declutter være en fantastisk ting!

 

Ideen om at leve et mere simpelt liv, med færre fysiske genstande lyder attraktivt for stadigt flere og flere.

 

Desværre er det ofte enten en forbigående tanke eller en uoverskuelige opgave, som derfor bliver droppet - hvilket er en skam.

 

At lære at declutter dit hjem, eller for den sags skyld dit liv, behøver slet ikke være så svært. Og fordelene er mange. De tæller bl.a:

 

 • Mindre rengøring! Rengøring er sikkert allerede en opgave som optager en vis mængde tid i dit liv, men ved at skære ned på genstande i dit hjem - som du ikke bruger eller ligefrem ikke bryder dig om, kan du reducerer mængden af ugentlig rengøring betydeligt. Jeg ved ikke med dig - men så vild er jeg nu heller ikke med at gøre rent!
 • Få et mere overskueligt hjem. Ved at skære ned på mængden af genstand, får du et større overblik over dit hjem. Pludseligt bliver det lettere at finde dine ting. Der er mere plads og “gennemstederne” bliver færre

 • Minimere stress. Vi kender alle følelsen af et rodet hjem - det kan være ret stressende! Vil det ikke være rart, for én gang skyld at slippe af med rod?

 • Bedre økonomi! En lidt overraskede faktor, som få tænker på, er det økonomiskeaspekt. Ved at skære ned på fysiske genstande, kan du både tjene lidt ved at sælge ud og spare penge ved ikke at skulle købe nye genstande hele tiden! Ren win-win

 

Nu kender du fordelene ved at få ryddet op i dit hjem - men et spørgsmål presser sig nok på..Hvor skal du begynde?

 

Du skal selvfølgelig begynde med Ziitos 10 gode råd til at declutter dit hjem!

Kom i gang i dag! Du vil aldrig fortryde at du fik dit hjem ryddet op" 1. Start i det små. Det kan være en uoverskueligt opgave at skulle gennemgå hele dig hjem og rydde op og smide ud. Vi anbefaler derfor at starte i det små. Gør det til en fast rutine at brug 5-10 dagligt på at rydde op i dine ting.


 2. Giv én genstand væk hver dag. Det lyder måske ikke af meget, men det bliver til 365 genstande årligt! Det kan være til venner, din nabo, den lokale genbrugsbutik eller til en genbrugsstation. Bliver det for nemt med én genstand, jamen så udfordre dig selv og tá to.


 3. Hav en affaldssæk stående, med ting som skal gives væk. Se hvor hurtigt den kan fyldes! Måske du hurtigt kommer op på én sæk om ugen.


 4. Doner dit tøj. Du har helt sikkert tøj som du ALDRIG bruger. Hvorfor ikke doner det væk til den lokale genbrugsbutik eller måske sæt det til salg? En ide kunne være at skaffe et ekstra tøjstativ, hvor du hænger alt dit tøj. I takt med at du bruger det, hænger du det på plads i din garderobe. Efter 1-2 måneder hænger der en mængde tøj tilbage på tøjstativet - det er tøj som du aldrig bruger.

 5. Lav en checkliste over dit projekt. Det kan fx inddeles efter rum. Tag ét rum af gangen og kryds det af din liste løbende. Det skaber overblik og giver dig en følelse af at få udrettet noget - og hvem kan ikke lide den følelse?


 6. Giv dig selv en udfordring. Fx 10-10-10. Find 10 genstande i dit hjem som skal smides ud, 10 som kan doneres væk og 10 som kan sælges. Her er Facebook marketplace et fantastisk sted at komme af med dine møbler, tøj osv.


 7. Ansku dit eget hjem, som var det første gang du besøger det. Det lyder måske lidt mærkeligt, men det er let at “glemme” hvordan dit eget hjem ser ud for en ny gæst. Prøv at gå ind i dit hjem, som besøgte du en ven for første gang. Tænk over hvor rent og organiseret hjemmet er - og lav ændringer ud fra det. Vi vender os hurtigt til vores eget rod, så derfor er det en sund øvelse at se sit hjem som var man en gæst.


 8. Få hjælp af en ven. Få en god ven eller et familiemedlem til at gennemgå dit hjem med dig. Du skal sikre dig at det er en person som tør sige sine mening, også selvom den måske strider imod din (har vi ikke alle sådan en ven:) I kan sammen diskutere hvorvidt et møbel skal blive eller ej - men sørg for at vennen altid stiller kritiske spørgsmål og ikke bare giver dig ret.


 9. Prøv 4-kasse systemet - som i alt sin enkelthed går ud på at finde fire store papkasser, og afmærke dem: Skrald, doner, sælg eller behold. Start i ét rum og placer ALLE genstande i én af kasserne. På den måde får du gennemgået alle dine ejendele og kan virkelige mærke efter om det er noget du skal beholde. Processen kan være lang, men tag dig endelig god tid, det er vigtigt at du får taget de rigtige beslutninger.

   
 10. Kom igang. Du vil aldrig fortryde at du gik i gang med at declutter.

 

 

 

 

 

Uanset hvilket af vores råd du vælger at starte ud med, så er det vigtigt at komme igang. Om det bliver en helt store tur i første omgang, eller du blot begynder i det små - så er du allerede ét skridt tættere på et minimalistisk og forhåbentligt mindre stressfuldt liv.

 

Hvis du ikke føler at du kan magte opgaven selv, vil jeg anbefale dig at tilmelde dig nyhedsbrevet på denne side. Så vil du løbende få gode råd og blogposts, som kan inspirerer dig på din oprydnings-rejse. Vi er selv igang og kan på det varmeste anbefale dig at kaste dig ud i det - du vil ikke fortryde det.

 

Vi ønsker dig held og lykke med processen:)

 

Du kan se flere blogpost om organisering på denne side.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden