Sådan organiserer du din walk-in!

Sådan organiserer du din walk-in!

Mængden af forskellige måde at organiserer hjemmet på, har alle en ting til fælles: Organisering af netop garderoben giver en euforisk følelse. Dette er noget vi alle sammen ønsker, men et kig ind i vores skabe minder os ofte om, at det ikke er så nemt uden et kamerahold og en indretningsekspert.

Heldigvis er alt hvad du behøver en plan for at kunne organisere dit skab/walk-in!

Før du ved at det, vil dit skab/walk-in kunne konkurrere med dem der ses på de sociale medier - Og det vigtigste er, at du vil altid vide hvor dit tøj er placeret.

 

Herunder finder du en lille guide til hvordan du kan organisere dit skab/walk-in.

Hvordan det skal organiseret kan variere lidt alt afhængigt af rummet og størrelsen på garderoben. Guidens tips kan dog anvendes til ethvert skab og ethvert walk-in.

 

 • Saml alle dine opbevaringsdele til tøj etc. en kurv til overskydende dele og et målebånd.
 • Tøm skabet for alt indhold.
 • Rengør skabet.
 • Sortér dit tøj og resten af garderoben. Donér, indlever til genbrug eller sælg de dele og tilbehør, som du ikke længere har brug for.
 • Vurdér hvordan dine opbevaringsmuligheder passer bedst ind i dit skab/walk-in for at optimere pladsen.
 • Organiser dit tøj, sko og tilbehør ved at gruppere lignende ting sammen og flytte de mest benyttede ting, så de er nemt tilgængelige.
 • Læg en plan for at holde dit skab/walk-in organiseret, så slipper du for at det i fremtiden vil begynde at rode!

 

Hvad du har bruge for til at organisere dit skab/walk-in!

 

Før du går i gang med at organisere dit skab, skal du sikre dig at du har de ting og det værktøj, der skal bruges. Modstå lysten til at starte dette projekt op efter en lang arbejdsdag!

Du skal finde tid i din kalender, da det kræver lidt forberedelse inden du går i gang.

 

Her er dit værktøjskit til hurtig organisering af dit skab/walk-in:

 • Indkøbsposer: Brug robuste poser til at have tøjet i, hvad enten det er til genbrug, skrædder eller andet. Hvis du ikke har nogle poser, vil kasser også sagtens kunne bruges.
 • Målebånd: Mål hylder og pladsen, hvor du har tøj hængende. Glem ikke at få det skrevet ned på papir!
 • Spejl i fuld længde: For at kunne vælge hvad der skal blive og hvad der skal videre, skal dit spejl være i fuld længde.
 • En “diverse” kurv: Her kommer du alt hvad du finder i bukselommer og tasker ned i. Det kan være alt fra papirclips til penge!

 

Derudover skal du også have en idé om, hvad du vil gøre af tøj, som du ikke ønsker at bruge længere. Det kan enten gives til genbrug, sælges eller kasseres. Forsøg for så vidt muligt at genbruge eller sælge det, da tøj der skal kasseres kun skal være til tøj, som er for slidt til at blive brugt eller i stykker.

 

Tøm og rengør dit skab/walk-in!

 

I stedet for blot at lægge tingene ind i skabet, skal du i stedet tømme det fuldstændigt. Så kan det være at du finder ting helt inde bagved, som du har glemt eksisterer!

Det skal tømmes for alt, hvilket også inkluderer bøjler, kurve og hvad der ellers måtte være derinde.

Du har brug for et helt tomt skab/walk-in for at kunne planlægge og visualisere, hvordan det skal se ud. Støv alle hylder og bøjlestænger af, sving derefter støvsugeren og slut af med at vaske hele skabet godt ned. Dette gælder iøvrigt også bøjler og kurve mm.

 

Fjern tøj, sko og tilbehør.

 

Denne del af processen har du enten set frem til eller frygtet. Der er nogle som frygter at rydde op, fordi de simpelthen elsker at holde fast i ting, de måske har brug for en dag. Prøv i stedet at fokusere på hvad du skal beholde, i stedet for hvad du skal af med.

 

Skabe/walk-in har begrænset plads, så vælg klogt når du sorterer dine ting. En god idé er evt at adskille det i forskellige bunker:

 

 • Behold: Tøj og ting som du elsker at have på og bruger ofte.

 

 • Salg/genbrug: Tøj og ting, som ikke fejler noget, men du ikke bruger mere.

 

 • Kassér: Tøj og ting som enten er i stykker eller har pletter.

 

Når du prøve at finde ud, hvad du skal beholde og hvad der skal ud, så stil dig selv følgende spørgsmål:

 

 • Elsker du det?
 • Bruger du det?
 • Er det med til at vise det billede af dig selv, som du ønsker at vise?

 

Kan du svare ja til de tre spørgsmål, er det med sikkerhed noget du bør beholde. Er der nogle ting, som er sværere at skille sig af med end andre, så lav en måske-bunke, og gå den så igennem om 1, 3 eller 6 måneder. Hvis du ikke bruger nogle af de ting fra måske-bunken, eller helt har glemt dem, så er du helt klar til at skille dig af med dem.Valg af inventar til skabet/walk-in!

 

At finde det helt rigtige inventar til dit skab/walk-in kan være udfordrende. Heldigvis findes der utrolig mange muligheder, heriblandt flere forskellige skabsløsninger med komplet inventar. Der kan dog findes flere mere budgetvenlige inventarløsninger.

 

Tips til inventarløsninger!

 

Valget af inventarløsning til dit klædeskab giver ikke mere plads end hvad der er. Men det kan hjælpe med at udnytte pladsen på en bedre måde end før.

For eksempelt:

 

 • En sammenklappelig skammel vil gøre det nemmere at nå de øverste hylder.
 • Et dobbelt ophæng vil udnytte pladsen bedre på den vandrette led.
 • En reol hen over døren i et walk-in, er det perfekte sted til at opbevare enten sko eller tilbehør.

 

Du kan blive fristet af give op, svinge dankortet og betale dig til en komplet løsning, men gør dig selv den tjeneste og modstå den trang! Mål op, gå igennem hvad du allerede har og planlæg derefter hvad der skal bruges for at færdiggøre projektet.

Køb kun det der er brug for og genbrug så hvad du ellers har.

 

Sørg endelig for at måle efter mere end en enkelt gang, før du køber de manglende dele. Der findes ikke noget værre end at komme hjem med noget, som ikke passer alligevel.

 

Organisér dit tøj, sko og tilbehør!

 

Sæt alt sammen på en måde, hvor det giver mest mening for dig og samtidig udnytter al den ledige plads. Tænk over hvor det giver bedst mening at hver kategori af tøj bliver placeret, for at optimere pladsen og dermed udnytte den bedst muligt

 • Grupér evt flg: Bælter, trøjer, langærmede skjorter, arbejdsbukser, kjoler, t-shirts, jeans osv. Vælg dernæst det bedste sted at opbevare hver enkelt gruppe (f.eks. Hænge bukser i skabet, fold og stak trøjer i farveinddeling). Opdeling af tøjer i grupper kan hjælpe dig til at finde ud af, hvor meget plads du helt præcist har brug for.
 • Brug pladsen korrekt: Den forreste og midterste del af skabet/walk-in bør bruges til det tøj, du bruger oftest. Dvs klæder du på i arbejdstøj tidligt om morgenen, giver det mest mening at bruge pladsen netop til dette.
 • Mindre slidte ting og sæsonting bør opbevares bagerst og på de øverste hylder. Det kan være de super fine sko eller et halloweenkostume!
Sko og tilbehør skal opbevares adskilt fra dit tøj. Dvs. tørklæder skal ikke lægges ind mellem trøjer. Husk dog den uskrevne regel, er der eks. et par sko du bruger ofte, så skal de ikke stå gemt væk bagerst i skabet.

 

Vedligeholdelse af dit nyorganiserede skab/walk-in!

 

Jo oftere du lige gennemgår dit skab/walk-in, jo mindre tid tager det. Gå det igennem ca. en gang om måneden og udfør en hurtig makeover eller make-under. Så kan du nøjes med den helt store tur to gange årligt.

 

Gør det nemt for dig selv at holde styr på, hvornår det er tid til at give dit skab/walk-in den helt store tur. Det kan du gøre enten ved at gøre det ved sæsonskift eller på en bestemt dato. Næste gang du ikke kan finde en helt bestemt bluse, et par jeans eller andet, så ved du at det er på tide at få re-organiseret dit skab/walk-in igen!

 

Søger du ny garderobeløsning, kan du evt læse vores ulitimative guide til valg af tøjstativ.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden