Simple hacks til studiebolig: hvad du skal bruge (2020)

Simple hacks til studiebolig: hvad du skal bruge (2020)

Hvis du skal til at begynde eller har begyndt dine studier har du sikkert erfaret at sammenhængen imellem SU og boligpriser ikke stemmer overens. 

Dette fører ofte til et liv med ris, bønner og havregrød, hvilket også er lækkert for en periode.

Jeg har ikke svaret på de høje boligpriser, men jeg har fundet en løsning på hvordan du undgår at skabe en kæmpe studiegæld i dine studieår.

Svaret er simpelt og 

Du skal lære at elske den minimalistiske livsstil og indretning. 

Som du sikkert ved er minimalisme blevet fremvist som det nye indretning hype på Pinterest og Instagram med minimalisme i kæmpe lejligheder - øh ikke så minimalt alligevel.

Men minimalisme for studerende er normalt ikke et valg men et symptom på det at være studerende. 

Her kommer en guide til hvordan du lærer at elske den minimalistiske livsform (og din lille lejlighed eller kollegieværelse)!

Først et par korte forslag til hvorfor du  skal leve minimalistisk.

PENGE
Flere penge
TID
Mere tid
PLADS
Mere plads
Minimalisme er en fantastisk måde at spare penge på. At vælge at eje mindre betyder simpelthen at bruge mindre. Du behøver ikke kompromittere om kvalitet, når du vælger at lede et simpelt minimalistisk liv. Tværtimod tilbyder nogle premium mærker klare mono farver produkter.

 

Tænk på hele tiden, du ville bruge på shopping, vedligeholdelse og decluttering igen og igen. Hvad med den tid du bruger på hvidvaskning og strygning, reparation og opbevaring af tøj? Og lad os ikke glemme alle de gange, du har spildt, og søg efter det manglende telefonkabel og dine nøgler.

Som studerende får du adgang til masser af fælles faciliteter, men begrænset personligt
plads. Nøglen er at eje præcis, hvad du har brug for. Derefter behøver du ikke yderligere opbevaringsløsninger, der rummer dit rum og overflader.Lidt om mit minimalistiske liv siden jeg flyttede hjemmefra.

Siden jeg flyttede ud af min forælders hus i 2006, har jeg boet i 4 forskellige lande, 2 forskellige stater, 7 forskellige byer, 16 forskellige steder. Og alle disse flytninger og skift imellem lande blev gjort på stramme budgetter. Men det er kun med erfaring fra både nye spændende begyndelser og knusende skuffelser, som visdom virkelig synker ind.

Så dette er min guide til hvordan du bør indrette dig for at blive fleksibel og klar til at møde nye begyndelser (og skuffelser.)rum_large

Kapitel 1
Væsentlige møbler til dit kollegieværelse eller lille lejlighed


Her er måden du får plads til at alt du ejer i en lille studiebolig.

Det er vigtigt at vælge møbler, der er enkle, mobile og designet til at blive gemt væk. Dette giver dig mulighed for at maksimere pladsen, du har til rådighed og på samme tid gøre det billigere når du skal flytte. 

Garderobe | Closet


Hvad er et tøjskab?


Det kan være et stor tungt møbel med tøjstang og hylder, hvor tøj og andet tilbehør kan hænges eller opbevares.


For at skabe plads i dit rum skal du sørge for at dit opbevaringsskab er simpelt. Du bør vælge et kompakt design, der kan rumme hele din garderobe komfortabelt, så det eneste det handler om er at finde den rigtige plads til tøjet. Du skal frigive meget plads til bøjler, et par tøjhylder til sammenlagt tøj og et par skuffer til mindre og skrøbeligt tøj og tilbehør.

Skabe med tøjstænger og hylder er lette at finde i butikker (og som brugte.) Det bliver mere vanskeligt at finde lige præcis det rigtige skab til dit behov. Nogle møbelbutikker giver mulighed for at tilpasse og tilføje dele, men de ekstra dele gør ofte designet utroligt dyrt.


Så du kan altid improvisere og placere kasser på hylder i stedet for at købe skuffer.  Opdel opbevaringskasserne og fyld dem med dine strømper, dit undertøj, handsker og andre stykker tøj.


Hvis du ikke har opbevaringskasser kan du bruge nogle af dine lærredstasker eller bomuldsposer til at opbevare sokkerne, undertøjet og accessories i.


Husk altid at tænke over indholdet af din garderobe, når du vælger et møbel til opbevaring. Tænk på de måder du klæder dig på og hvad du har mest af.

Hvis du har:

Masser af jumpers & t's
Så sørg for at købe hylder, hylder og flere hylder.


Masser af smykker
Så investerer dine penge eller tid til at lave DIY smykkeskrin.

Masser af sneakers 
Så sørg for at få hylder, der er bredde og dybe til opbevaring af sko. Alternativt kan du holde gulvpladsen under hylderne fri, så du kan opbevare din skosamling der.

Hvad er skabets centrale egenskaber?

ROBUST TRANSPORTABELT HOLDBART

Det skal kunne holde i  mange år.


Det skal kunne holde sin kvalitet igennem mange år, så du kan videregive det eller sælge det.
 
Det skal være nemt at montere og demontere uden at det går udover møblets æstetik og funktionalitet.

Det skal være nemt for dig at flytte og transportere det. Her er det smart, hvis det er modulært.
Det skal opfylde dine nuværende behov, samtidig med at det ideelt set giver mulighed for eventuelle justering  i fremtiden.


  
Hvad er der inde i klædeskabet?

Du vil sikkert give mig ret i at når man flytter hjemmefra skal man tænke over hvilke ting at skal tage med.

Det er et godt tidspunkt at vurdere, hvilke ting der har betydning (eller ej). Hvis du lykkes med dette projekt har du fået en simple udvalgt garderobe, som du elsker, hvor alt passer i form og let kan sættes sammen.

Vi har lavet et guide til hvordan du kan skabe denne drømme garderobe i vores guide: 

AN INTENTIONAL AND MINIMAL WARDROBE GUIDE
flytning

Seng

Hvad er en seng?

Et sted at sove eller hvile. Typisk finder du en slags base med en madras.

Der er uendelige valgmuligheder af sengeramme- og madras kombinationer.

 

Her vil jeg præsterende de grundlæggende muligheder du har:


'Prinsesse' sengestel (En klassisk designramme)


Denne sengramme har normalt både stort hovedgavl og fodbræt. Det sidder højt fra jorden.


Disse senge er ikke kun for prinsesser! Du kan finde alt fra overdådigt dekoreret og vintage stil til mere rolige og elegante udgaver. De er ofte lavet af metal, træ og nogle kommer endda polstret. Her skal du huske at købe en passende madras.

Ulemper
Disse sengrammer er ret store og kræver montering.
Nogle vil også kræve køb af boxmadras.
Ikke ideel til små rum.


Bonus
Dette design giver en følelse af at sove i luksus.
High bed frames giver øjeblikkeligt mere plads til opbevaring.

Lav sengeramme (Et moderne udseende)

Enklere i design og har et meget mere moderne udseende end prinsesse sengestellet. Den sidder lavt, så du behøver ikke bekymre dig om at skade dig selv, hvis du nogensinde falder af sengen. De er ofte lavet af metal eller træ eller begge dele. Igen skal du sørge for at tilkøbe en passende madras.

Ulemper
Low bed rammer kræver også montering.

Bonus
Det sidder lavt, så du får en ekstra squat øvelse uden at skulle sætte tid til at træne.
Lavsengrammer mangler hovedparten af ​​deres op-høje modstykker, så de passer ind i små rum lettere.

Ingen sengeramme (Millioner sover på gulvet i dag)

At sove på gulvet er kendt for at forbedre kroppens kredsløbssystem og justere din rygsøjle bedre.

Hvis ikke du er i stand til at modstå den hårde gulvoverflade, vil jeg foreslå at lægge et tæppe eller to. En anden mulighed er at prøve en shikibuton, en japansk stil futon madras.

Shikibutons er tyndere end den normale vestlige madras. De er oprindeligt udelukkende fremstillet af naturlige materialer som bomuld og uld. Der er ikke nogen tilsatte kemikalier og belægning anvendt i produktionen. Du skal også vælge naturlige materialer til de tæpper du lægger under madrassen. Det ånder bare bedre!


Ulemper
Du skal holde dit gulv rent.
Madrasser, der ligger på gulvet, kan udvikle skimmel på grund af manglende ventilation. Så afhængigt af, hvor fugtige dine levevilkår er - skal du rulle din madras op og lufte den hver dag eller hver uge.

Bonus
Du behøver ikke at bruge penge på boxmadras eller sengerammer.

Størrelsen og vægten af ​​din madras gør det muligt for dig nemt at rulle den og sætte den væk. På denne måde kan du frigøre rum i dit værelse til andre aktiviteter, som eksempelvis yoga eller meditation. Alternativt kan du helt ændre funktionen at dit soveværelse om dagen, så det eksempelvis forandrer sig til at være kontor eller et rum der har plads til mange gæster.
Dimensionerne på din madras gør det også let at transportere den, når du skal flytte - hvilket du højst sandsynligt kommer til et par gange imens du studere (det siger statistikkerne i hvert fald.)

Det er overraskende nemt at vedligeholde en gulvmadras. Du kan lufte den en gang om ugen eller en gang om måneden. Den bedste måde at lufte (og rengføre) en futon madras er at hænge den i solen, da UV-lyset dræber bakterier og lugte i madrassen.

 


Hvad skal du bruge til din seng?

Dyne
Vælg den der passer bedst til dit klima. Naturfibre og naturlige materialer er den løsning. Overvej at investere i uldtæpper, da de hjælper med at regulere din kropstemperatur og holder dig komfortabel gennem alle årstider.

Pude
Mit råd er at gå pillow-less hvis det er muligt. Hvis ikke du bruger nakke- og hovedstøtte imens du sover, så kan din krop selv finde den ultimative stilling til hvile. Når jeg har sagt det, så jeg nogle gange min flade pude, da min fysioterapeut er rådgivet det.

Lagner til sengen, 2 sæt
Grunden til at have 2 sæt lagner er simpelt: 1. Når et par er i vasken, har du altid det andet sæt til at bruge; 2. Når en ven besøger du har et ekstra sæt.


Skrivebord og stole

Overvej det rum du har og dine behov. Hvis du er en hyppig biblioteksgiver, er det måske ikke en god ide at investere i store eller højt avancerede ergonomiske kontorstole. Et simpelt lille skrivebord og stole arbejdsstation fungerer godt for humaniora eller videnskabsstudenter.


Foldebord og stole.

Fantastisk til små rum

Hvis du har foldebord og stole kan du nemt tilpasse dit personlige rum til dine behov. De kræver ikke noget værktøj eller tid til at samle og er ufatteligt lette at flytte med. Du altid give foldestoldene ekstra komfort tæpper eller siddepuder.


Gå ikke på kompromis med materialer og design.


Sørg for, at du får stabile og velbyggede genstande. Så fokus på solide og holdbare materialer, nemlig metal og træ. Du behøver ikke at gå på kompromis, da nogle premium-mærker tilbyder smukke designs og holdbare designs.


Bord og stole

Hvis du har nok plads eller du har behov for en mere permanent løsning, så skal du sørge for at anskaffe dig et robust skrivebord og stol combo. Vælg den kombination, der vil være mest komfortabel og robust for dig.kitchen-livingroom-large

KAPITEL 2
De delte rum i din studiebolig

Køkken

Køkkenbord og stole
Har du været så heldig at få dit eget spisekøkken? Godt for dig!

Så har du sikkert også en masse folk der gerne vil komme og sidde i det!

Her er et par råd til hvordan du både får plads til madlavning og gæster.

Når du skal købe spisemøbler skal du tage højde for det gennemsnitlige antal af mennesker, der vil spise ved bordet på samme tid. Dette vil give dig bordets størrelse og antallet af stole, der er nødvendige.


Sørg for at købe et bord med en overflade, der kan klare de venners håndtering! Du kan også anskaffe dig genanvendelige duge eller måtter, hvis overfladen er blødere.

Køkkentilbehør

Her kommer en liste over de ting du skal bruge i dit køkken, hvis du bor alene.

Hvis du på den anden side boer sammen med folk, så overvej at købe disse køkkenting til deling imellem beboerne.

Eller hvis du aldrig lavet et måltid selv. Ingen panik. Tænk simpelt og langsomt, og lad internettet guide dine måltider.

Hovedfokus i køkkenet med hensyn til mad såvel som udstyr er altid at sætte kvalitet over kvantitet - køb et kvalitetsprodukt i stedet for fem billige alternativer! Kvalitetsproduktet vil holde hele livet, og hvis du ønsker en anden udgave på et tidspunt, så er der helt sikkert en køber til den første.

Gryder og pander 
1 stor og 1 lille gryde, en gennemsnitlig størrelse pande. Alle med låg.

Bakke der kan bruges i ovnen
Bakken skal helst kunne dække over flere formål. Nogle mærker, som Onyx, laver glas og metalskåle der er ovn, fryser og opvaskemaskine faste. Dette giver dig mulighed for at bruge beholderen til både at bage på, opbevaringsbeholder og salatskål.


Si
Vælg en, der er lavet af stål, som har større huller, hvilke er nemme at gøre rent.


Tallerkner & skåle
2 sæt af hver.


Kniv
1 god multipurpose er nok. Vi har selv tre knive, hvilke er en pyntekniv (til urter), en køkkenkniv og en grøntsagskniv.


Bestik
2 sæt: gaffel, kniv, spiseske og teske.


Stor skål
Serverings- og blandeskål til salater eller dej.

Skærebræt |
Køkkenredskaber
Gå efter et bambus-skærekbræt. Bambus modstår at vand og som følge heraf vil ikke det flække så let som normalt træ-skærebræt. Husk ikke at vaske skærebrættet i opvaskemaskinen.

Bonus:
Når du vælger bambusfremstillede varer er, så vælger du en  bæredygtig og vedvarende ressource, der dyrkes uden brug af pesticider eller gødninger, i modsætning til andre træsorter.  Bambus er naturligt anti-bakteriel.


Dåse | Flaskeåbner
Vælg en åbner med flere funktioner, som både kan åbne dåser og flasker.


Blender
Invester i den bedste blender din tegnebog eller forældre har råd til. Det vil blive din bedste ven, når du skal lave saucer, smoothies, pulverisere dine kaffebønner eller matcha te.

Kaffemaskine | te gryde
1 gryde


Kopper og glas
Jeg anbefaler glaskrukker, da man kan bruge dem til så mange ting, såsom glas, tupperware, to-go flasker og to-go beholder. Hvad angår kopper, så foreslår jeg emalje eller rustfrie stål kopper. 

Viskestykker
Viskestykker og genbrugelig klude er jo et must. Du kan aldrig have for mange. En god stak af viskestykker giver dig mulighed for at spare penge på køkkenrulle, og servietter. 

Vi har lavet en guide til:

DET MINIMALISTISKE KØKKENminimalistisk-koekken
Stue

Hvis du er en af ​​dem der har været så heldig at have egen stue til din rådighed, så overvej disse essentials:


Sofa
Hvis du er preset økonomisk kan du købe en god futon madras og få fat i nogle paller at smide under. Det er en nem og billig måde at gøre din stue hyggelig og indbydende - husk puder til ryggen. Alternativt kan du vælge et tykt tæppe, gulvhynder eller yoga puder og du har et multifunktionelt og indbydende fælles rum.

Spisebord og stole
Du har kun behov for bord og stole, hvis der ikke er plads i dit køkken. For det andet overvej det rum du har og dine behov. Planlægger du at underholde store fester i din stue eller kommer du til at holde lejlighedsvise middage for bekendte?

toilet_large

KAPITEL 3
Badeværelse og andre hjem essentials

Badeværelse essentials

Håndklæder

2 Badehåndklæder 
2 Håndklæder.

Der er to grunde til at have 2 sæt håndklæder er:
1. Når et sæt er til vask, så har du altid det ekstra sæt
2. Når en ven er på besøg har du et ekstra sæt.

Toilet | Sink børste

Vælg altid alle naturlige bambus børster.


Andre hjemme essentials

 

Tørrestativ til tøjvask
Tørretumbler er ikke altid tilgængelige, de er dyre, har højt energiforbrug og forårsager uerstattelig skade på tøjet. Når der er sollys, så er det den bedste måde at tørre tøj på. Igen kommer UV-lyset til sin ret som bakterie-dræber.

Det bedste tørrestativ design er X-tørrestativ, hvis man altså ikke har plads til det klassiske udendørs paraply-tørrestaiv . X-tørrestativer er en af de ældste rammer; de er både lette og sammenklappelige. Når stativet ikke bruges, så kan det let gemmes bag en dør eller i skabet. Vælg enten træ eller bambusmaterialer. Som studerende har du adgang til billige tørrestativer hvert år, da andre studerende sælger deres ejendele, så tjek opslag på dit uni ellers tjek DBA.

Spejl
Afhænger af dine forhold og dine behov. Jeg vil normalt have et fuld længde spejl i  lejligheden. Personligt vil jeg helst ikke have flere spejle end et i mit rum, men det er selvfølgelig ikke altid man har valg, hvis man bor i en møbleret bolig.

Lampeskab | Gulv
Hvis du nyder at krølle op i din seng for at læse om aftenen, så vil det give mening  for dig at få en gulvlampe. Alternativt, hvis du elsker at blive oppe og studere hele natten, så er en bordlampe din hovedinvestering.

Opbevaringskasser
Invester først i opbevaringskasser, når du har valgt de ting, der skal med dig på din minimalistiske studierejse. Du vil sandsynligvis opdage, at du ikke har brug for så mange (eller nogen) som du oprindeligt troede.

Jeg håber det her kan hjælpe dig på vej!

 


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden