Tips til indretning af stue

Tips til indretning af stue

6 tips til indretning af din stue.

Hvis du netop er begyndt at tænke på at indrette din stue, kan det virke som et overvældende projekt, hvad end du er flyttet i nyt hus eller lejlighed, eller din nuværende stue skal have en opgradering. Men frygt ej, vi er her for at hjælpe! Derfor har vi skrevet denne guide, til at hjælpe dig bedst muligt på vej.

Når du skal til at indrette din stue, er der mange ting du skal overveje, såsom hvilke farve der skal males, hvilke møbler som skal bruges - om de nuværende passer ind, eller om du skal skaffe nye. Men det første valg du skal tage, er hvilken stil du er mest til. Din indretningsstil kommer til at være den røde tråd gennem hele projektet. Her kan vi anbefale at tilmelde dig grupper på facebook, kigge på Instagram eller evt Pinterest.

Nedenfor finder du en række tips til hvordan du kommer bedst igang med indretning af stuen.

1. Placering af møbler.

Et generelt problem ved indretning, er placering af møbler. Ofte ser man at der vælges et sofasæt og et par lænestole - som alle står i en klumb og ofte også gerne op af en væg. Men at arrangere møbler kræver lidt mere planlægning.

  • Hvor i rummet sidder folk tit og har samtaler?
  • Hvor er der “trafikflow” i hjemmet?
  • Har du brug for alle dine nuværende møbler, eller kan du skære ned?
  • Hvor er fjernsynet placeret?
  • Hvor tit bliver møblerne benyttet?

Vi anbefaler at man holder sig til et minimum af møbler, som bliver placeret strategisk i rummet. Sørg for at holde “trafikflow” frit - det vil side, er der gennemgang i din stue, så sørg for at den er fri.

Derudover gør du klog i at tænke i zoner. En zone til samtale, har kan fjernsynet evt også placeres. En zone til at spise og evt en zone til at lege, hvis du har børn.

 

Har du brug for ideer til hvordan du rydder op i antallet af møbler, som skal være i din stue, kan vi anbefale dig at læse dette blogindlæg om: "Sådan declutter du dit hjem: 10 gode ideer til at få ryddet op i dig hjem"

2. Tæpper

Moden indenfor tæpper bølger lidt frem og tilbage i et land som Danmark. I perioder er væg-til-vægtæpper in - for at blive afløst af perioder kun med trægulv. Vi er selv store fan af fritlæggendetæpper, som både skaber varme, hygge og en klar zoneopdeling af rummet. Når du bruger et tæppe til at zoneopdele din stue, er tommelfingerreglen at alle møbler skal kunne stå på tæppe og der skal herefter være 20-40cm frit tæppe hele vejen rundt.

3. Kunst på væggene

Tomme vægge giver tit en følelses af et ikke færdigtindrettet rum - der mangler ligesom noget. Det betyder dog ikke at hver en cm skal udfyldes med billeder og plakater! Når det kommer til kunst på dine vægge skal du tænke i personlig stil. Hvad udtrykker den du er og hvilken slags kunst sætter du selv pris på? På samme tid kan det være dog at overveje hvilken type kunst og ikke mindst hvilket farvevalg som passer ind i din nye indretning.

Kunst behøves ikke at være dyrt. Du kan købe billeder og plakater brugt og derved spare en del på din indretning.

4. Lys er vigtigt

Et meget vigtigt element i din indretning, hvis ikke det vigtigste, er lys. Lysindfald og lamper er super vigtigt ift hvordan du indretter dit hjem. Vi anbefaler at du først fokusere på det naturlige lysindfald. Her er det vigtigt at du sikre at så meget nartulig lys som overhovedet muligt kan komme ind i din stue. Det betyder bla. at der ikke må så møbler foran vinduer, samt at de ikke må være dækket af for tunge gardiner. En smart løsning er at vælge lette gardiner, fx i hør, hvor noget sollys altid kan trænge igennem.

Når det kommer til kunstig belysning, skal du tænke i kvalitet og på at flere lyskilder er bedre end få skarpe. Ved at fordele lamperne i rummet, kan du sikre en blødere belysning, som gør det mere behageligt at opholde sig i rummet. Ligesom med møberne, kan det være en fordel at tænke i zoner - så der sikres god belysning ved læseområdet og spiseområdet fx.

5. Farven på væggen

Dit valg af vægfarve har også en stor indflydelse på helhedsoplevelsen af din stue. Trenden inden for farvevalg skifter løbende og har været igennem mange faser. Sandfarvet, vandskuret, farve på én væg osv. I dag vælger mange at få sarte farver på deres vægge og oftere og oftere ser vi kalkfarve benyttet. Det giver et flot spil i væggens overflade og bryder med det traditionelle hvidt i hvidt.

Når du overvejer at male din væg, skal du aldrig sikre dig at du køber en maling af en ordentlig kvalitet. Der er desværre mange billigere malinger, som indeholde for meget kemi - så bliver frigivet i dig rum under tørringen. Derfor anbefaler vi altid maling uden skadelige konserveringsmidler.

6. Find det rigtige møbel

Når du skal finde møbler til din stue, kan du overveje at få dem speciallavet, så de passer præcist til dit rum. Du kan ovenikøbet overveje om et møbel, skal have flere funktioner, så du kan spare plads. Tag fx. en reol, den kan hurtigt tilpasses, så kan også kan fungere som arbejdsplads, med skrivebord og en lampe.

Hos Ziito er vi specialister i at fremstille specialløsninger indenfor reoler og garderober. Alt kan laves på mål, så det passer perfekt ind i din indretning. På den måde kan du optimere dig stue og skære ned på antallet af møbler.


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden