Tre brødre med en fælles vison om en bæredygtig fremtid

Tre brødre med en fælles vison om en bæredygtig fremtid

Folkene bag Ziito.dk

Ziito er stiftet af mine to brødre Simon, Daniel og så mig Jonas - den mellemst bror. Ligeså længe jeg kan huske, har vi alle tre haft et stort drive for at skabe ting.

 

Min lillebror, Simon, er kreativ. Han lærte i en meget tidlig alder at spille musik. Det forekom ham utroligt naturligt, så han mestrede hurtigt mange instrumenter og nåede da også at starte band. Musikken holder han stadigt fast i den dag i dag, hvor han forsat har spillejobs - nu som dj. Lillebror bor i Amsterdam, hvor han studerer på universitet og er derfor ikke deltager i den daglige drift af Ziito mere.

 

I 2014 var det Simon som startede grundstenene til det som Ziito er i dag. En kammerat manglede et tøjstataiv og Simon vidste at vores far have en palle med vandrør stående på lager. Stativet blev bygget og stabilteten var overraskeden god. Hurtigt skulle flere venner bruge ligenede tøjstativer og Simon blev hurtigt manden man gik til når man manglede nyt stativ.

 

Jeg selv, Jonas, kom ind i forretningen efter 6 måneder. Jeg boede på daværende tidspunkt i Odense, hvor jeg var ved at færdiggøre min Cand.merc i International Business og Marketing. Da jeg netop var blevet far, ledte jeg efter et fleksibelt job, hvor jeg saftigt kunne få lov at teste al min nyerhvervede viden af i praksis. Jeg havde på sidelinjen fulgt med i lillebrors tøjstativ og vurderede at det havde potentialet til at blive en forretning. Vi fik hurtigt designet hjemmeside og gik herefter i luften med Ziito.

 

Min egen drivkraft for iværksætteri, kommer nok ikke fra nogen fremmede. Vores far, har så længe jeg kan huske været selvstændigt - så det ligger os ikke fjernt at starte egen virksomheden, med alt hvad det indebærer. Jeg fik i en tidlig alder smag for at drive egen butik. Jeg husker en episode, hvor en veninde og jeg - vi var vel 12 år gamle, startede en vejbod, hvor vi solgte digte og en hjemløs kanin. Vi fik solgt et enkelt digt til 1 kr og kaninen skulle så med veninden hjem. (Hendes forældre var ikke helt enige)

 

Privat er jeg et stort familie, natur og madelsker. Jeg bor i Fredericia, hvor Ziito også har hovedsæde. Jeg finder stor ro i at tilbringe tid i naturen med min to drengen og kæreste. Som mine to brødre elsker jeg også mad, både at lave, spise og tale om mad. Vi er alle vegetarer og elsker at dyrke og indsamle grønt i naturen.

 

Min storebror Daniel, er som lillebror, et meget kreativt menneske. Måde baggrund i kunstens verden, herunder en Kandidat uddannelse fra Goldsmiths i London, er Daniel det kreative indspark i Ziito. Han udvikler vores nye designes og bæredygtige forretningsstrategier. Daniel fungere som forretningsudvikler og er fx tovholder på vores nye projekter omkring genbrugstræ i vores produktion.

 

Privat bor Daniel i et skøn træhus på fyn, med hans kone og to børn. Fritiden bliver spenderet i værkstedet og i naturen. Daniel er den lykkelige ejer af en naturgrund, med skov og å - hvor familen dyrker størstedelen af deres egen mad. Daniel elsker at studere og læse, hvor især den etiske og bæredygtige spørgsmål er i fokus.

 

Ziito har vi skabt som et familieprojekt, hvor de familiære værdier naturligt er blevet overført. Vi ønsker at skabe en arbejdesplads, med samme værdisæt som vi selv lever under. Her skal være rart at arbejde, vi skal være vedkommen og nærværende - og passe godt på vores medarbejdere, ligesom vi passer godt på vores familie.

 

Vi har en meget åben kultur, hvor alles ideer bliver hørt og ofte også testet af. Der skal være plads til den enkelte og deres personlighed. Vi giver derfor meget ansvar til den enkelte medarbejder.

 

Vores egne værdier omkring bæredygtig levestil, har vi forsøgt integrer i vores daglige arbejde i Ziito. Vi arbejder konstant med at blive så bæredygtige som overhovedet muligt. Dette indebærer i vores tilfælde en række tiltag:

 

  1. Vegetarisk kost, lavet fra bunden af lokale økologiske grøntsager. Vi handler personalemaden hos den lokale grønthandler, Tommy, som i en menneskealder har solgt hans økologiske grøntsager fra boden på torvet i Fredericia. Vi laver maden fra bunden hver dag, så alle medarbejdere spiser et sundt måltid sammen.

 

  1. Vi bruger mange kræfter på at finde de rigtige materialer. Fx er al vores træ fra sverige og FSC certificeret. For os er det dog kun et skridt på vejen, da målet er at kunne leverer 100% genbrugstræ til vores kunder. Vi er langt i processen og målet er at være klar i starten af 2021. Stål fylder også meget her hos Ziito. Vi har valgt en europæisk producent af rør - da den europæiske stålproduktion udleder ca 50% mindre CO2 sammenlignet med produktionen i Østen. På stålsiden har vi ligeledes gang i et genbrugsprojekt. Sammen med SDU er vi ved at finde en løsning, hvorpå vi kan anvende genbrugvandrør i vores produktion.

 

  1. Vi bruger linolie og ikke lak til al vores træ. Linolien er en lidt dyre løsning, men det sikre en naturlig behandling af træet. Det lader desuden træet ånde og derfor en meget sundere og mere holdbar løsning.

 

  1. Sortering af affald spiller også en stor rolle hos Ziito. ALT affald bliver sorteret. Papir, pap og plast kommer på genbrugspladsen. Metal bliver smeltet til nye ståldele. Vores grøntaffald bliver komposteret og brugt til at dyrke nye grøntsager til kantinen. Vores træspåner bliver afhentet af den lokale hestestald - hvor vi får hestemøg retur, til gødning af grøntsager - som indgår i vores madplan.

 

  1. Vi cykler til job

 

 

 

Med Ziito har vi forsøgt at skabe et projekt, som matcher vores værdier. Vi har forsøgt at skabe den ideelle arbejdesplads for os selv og vores medarbejdere. En arbejdsplads hvor der er rum til faglig udfoldelse og ikke mindst et velfungerede familieliv ved siden af.

Nu vi er ved snakken om bæredygtighed, så kunne det måske være interessant for dig at læse om bæredygtig møbelproduktion.

 

Eller måske læse lidt om vores materialvalg, når det kommer til fremstillingen af Ziito møbler


Også i Nyheder

Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.
Hvordan skaber du mere brugbar plads i dit skab.

Vis hele nyheden

Start din oprydning med Ziito.dk
Oprydningsguide 1

Vis hele nyheden

Byg din drømmegarderobe
Byg din drømmegarderobe

Vis hele nyheden