Linolie:


Mere end bare farve.

For at tilbyde vores kunder en større valgmulighed, besluttede vi hos Ziito at lave tøjstativ-serierne Aska og Tre, som er inspireret af den sorte aske og de lyse fyrretræ. For at frembringe disse farver i vores nordiske fyrretræ, måtte vi på jagt efter fagpersoner som kunne hjælpe os. 

Vi fandt hvad vi søgte i en lille sønderjysk landsby, Øsby.  Her i et gammel nedlagt mejeri holder Thor til, med sin virksomhed Linolie&Pigment. I de sjælfulde omgivelser skaber de et helt fantastisk produkt, efter gamle opskrifter - og på gamle originale maskiner. Intet hastværk, bare godt gedigent håndværk. Linolie er en naturligplante olie, man får ved at kværne de olieholdige hørfrø. Thor er en rigtig ildsjæl og han deler vores vision om bæredygtighed. Han benytter og underviser i de tekniker han bruger til udvinde linolien. Han bruger store gamle maskiner som er bygget til at holde og ikke udskiftes hele tiden. Den store indsats bærer frugt da den færdige linolie er fri for unødvendige kemikalier. Det er godt for vores miljø og godt for dit tøjstativ.

Vi valgte derfor at indgå et samarbejde med Thor og linolie.dk. Vi ønskede at skabe en farvet linolie til vores Aksa-Serie. En serie som kombinerer vores sorte rør med smukt mørkt nordisk fyrretræ. Her var det vigtigt at vi fandt den helt rigtige farve.  Nu havde vi styr på vores bæredygtige og rene linolie, nu skulle den bare farves. Thor skabte en sort farvet linolie til os og døbte den Ziito-black. Den karakteristiske sorte farve fra Aska serien var født.

Du kan blandt andet finde Aska farven på vores gulvstativer og væghængte tøjstativer. 

Til vores tøjstativer med hylder har vi valgt at benytte fyrretræ, fra nordiske skove. Vores træleverandør opkøber FSC-certificeret kvalitetstræ fra skove i nordsverige og Finland, områder hvor fyrretræ har de bedste vækstbetingelser. Det kolde klima betyder at fyrretræerne vokser langsommere og derved bliver af en bedre kvalitet, da strukturen bliver mere robust. Valget af fyrretræ var meget vigtigt for os, da vi på den måde kunne minimere transportafstanden og derved minimere C02 udledningen. Derfor har vi også valgt en træleverandør som ligger blot 1 times kørsel fra vores hovedlager i Fredericia. Vores træleverandør har arbejdet med fyrretræ i næsten 30 år og har derfor et indgående kendskab til håndværket.

Plader til Eldr tøjstativer: Disse plader har et brændt brunt look, som efterfølgende bliver behandlet med naturlig linolie - en olie lavet på hørfrø, som derved er helt uden unødvendige kemikalier.

Plader til Aska: Pladerne til vores mørke tøjstativserie, bliver behandlet med en sort farvepigment, som bliver blandet med linolie. Det giver en mørk overflade, hvor træets struktur dog stadig er synligt.

Pladerne til vores Tré serie: Får i modsætning til Aska en behandling med et lyst farvepigment, som blandes med vores linolie. På den måde bibeholder fyrretræet sit lyse udseende, men er samtidig beskyttet af linoliens gavnlige effekt.

Stål

Stål er et unikt bæredygtigt materiale. Dette skyldes at når det først er produceret, kan det blive genbrugt for altid. Stål forgår ikke som andre materialer, men kan genbruges til at danne nyt stål. Ift. genbrug er der tale om en lukket ring, da stål ikke bliver dårligere af at blive smeltet om, igen og igen. Grunden til at vi hos Ziito benytter os af stål til vores tøjstativer er hovedsageligt at stål er et super stærkt materiale. Stål er det mest genbrugte materiale i verden i modsætning til mange andre materialer, mister stål ikke sin kvalitet og kan blive genbrug i det uendelige. Stål kan nemt smeltes om og bruges til at danne nye produkter.