Vores standpunkter når det kommer til miljø

 


Mærkesag #4

MILJØ STANDPUNKTER

NEJ TIL BLACK FRIDAY // REDUKTION AF PLASTIK //STÆRKE MATERIALER//10 ÅRS GARANTI


Reduktion af plastik

I 2019 fik vi funding til at undersøge om det ville være muligt at lave et blandingsmateriale (WPC) af husholdsningsplast og husholdningstræ. Projektet blev aldrig til et nyt materiale, men det gav os indblik i hvor kritisk et problem plastik er skønt det store potentiale. Efter projektet blev afsluttet besluttede vi os for at plastik ikke er et materiale vi kommer til at mestre og vi derfor hellere vil forsøge at reducere det, både i vores designs og indpakning. Vi arbejder stadig intensivt for at få det helt ud og har reduceret 80% af vores plastik, som i forvejen udgør en lille del af vores materialer.

Stærke materialer

I 2014 blev Ziito grundlagt, da det stod klart at der var for mange ustabile garderobeløsninger i markedet. På det tidspunkt var Ziitos løsning gevind-vandrør, hvilket blev starten på vores eventyr. Tanken om modulært og stærkt design er kernen i vores designs, da vi designer for at gøre op med køb og smid væk kulturen, hvilket desværre også er en stor del af møbelbranchen, hvor næsten 11 millioner ton møbler bliver smidt ud om året i EU (cirka 41.000 ton i Danmark).

Derfor designer vi med solide og stærk materialer - selv når vi bruger genbrugsmaterialer!

10 års garanti

Vi giver 10 års garanti. Men vil kæmpe for at vores designs og materialer aldrig bliver smidt ud, så vil gå langt for at hjælpe med at reparerer, hvis dele skulle forsvinde eller gå i stykker.

Nej til Black Friday

I 2019 besluttede Ziito at Black Friday simpelthen ikke passede til vores brand og sammen tog vi ud og samlede skrald på dagen. Året efter ignorerede vi også denne dag, som strider mod vores vision og værdier. Og vi er nu ved at udforme et projekt, som kan få flere virksomheder til at tage afstand fra denne dag af overforbrug.