Valg af skrue og rawplugs

Når du køber at vægmonteret tøjstativ hos Ziito, får du brug for skruer og rawplugs til monteringen. Da typen af skrue og plug afhænger at typen på din væg, medfølger de ikke i din pakke fra Ziito.

1. Bestem vægtypen

Først skridt på vejen mod det rigtige valg af skrue og rawplugs, er at undersøge hvilken type væg du har. Der findes mange typer af vægge, de tæller bl.a træ-, gips-, mursten-, gasbeton- og alm. betonvæg. 

 

2. Hvilken type skrue og plugs passer til din væg?

Lad os gennemgå de forskellige typer af vægge. 

2.1 Trævæg. Du har ramt jackpot ift opsætning af dit tøjstativ. Her skal der nemlig ikke bruges plugs, men kun en helt almindelig skrue. Du skal dog sikre dig at væggen er stærk nok til at holde dit produkt, hvis det fx er frithængende og uden ben.

2.2 Gipsvæg. På en almindelig gipsvæg, både ét og to-lags, anbefaler vi at du ikke monterer vores frithængende vægstativer. Gips har en meget ringe bæreevene og selv med de rigtige skruer og plugs, vil væggen ikke kunne holde til at du hænger din garderobe på væggen. Er der tale om et Ziito produkt med ben til gulv, er det dog en anden sag. Her hviler vægten på gulvet og ikke på væggen. Når du monterer i gips, skal du undersøge om det er ét eller to lagsgips, da det har indflydelse på længden af din plugs. Vi anbefaler følgende guide til montering i gipsvæg.

2.3 Murstensvæg. Nok den mest almindelige type væg i ældre huse og lejligheder - og forholdsvist nem at montere dit Ziito produkt i. Det eneste det kræver er en normal rawplug og en skrue. Du kan se mere om hvordan du vælger den helt rigtige rawplug her.

 

2.4 Betonvæg. Findes i mange nye lejligheder og er meget egnet til montering af dit Ziito produkt. Eneste ulempe ved montering i beton, er at det kræver lidt ekstra arbejde, da du skal bruge en borehammer for at lave hul i det hårde beton. Valg af skrue og rawplugs kan du få vejledning om her.

 

Dit produkt er nu klar til at blive monteret.